Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Tysvertunet kulturhus

"Farvel du moder Norge" Gullguttane frå Suldal

  • Aksdalsvegen 157, Aksdal
  • +47 52757500
  • 6. november 2016 - 6. november 2016
  •  /  18:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Gullgutane er Suldal sitt svar på Sølvguttene i Oslo. Eit mannskor som vart starta mest som ein spøk for 18 år sidan på Nesflaten i Suldal kommune. No møtest omlag 35 av bygdene sine beste mannfolk ein gong i veka til øving. Øvingane startar vanlegvis etter at den hardaste reinsjakta er over og held fram til sauelemminga startar. Både sandbuar, røldøler, nesbuar og osabuar er med. Veerle Omer Tieghem, kjend mellom anna frå Norge Rundt , er med og spelar til oss, og Nils Bjarne Vold er dirigent og arrangerer det meste av det me syng.

No er det utvandringa til Amerika som er tema. Suldøler i hopetal reiste i si tid over, og i dette syngjespelet følgjer me først husmennene heime i Suldal, før me blir med på overfarten til New York. I andre akt er me med dei i det nye landet. Sjølv om det er suldøler me følgjer på denne musikalske reisa, treng du slett ikkje ha Suldals-blod i årane for å ha glede av framsyninga.
Førestillinga er bygd opp av ei blanding med galme viser, sjantiar og nyskrivne songar ført i pennen av Ingvar Olimstad og tonesette av dirigenten vår. Me har til og med funne plass til ein song Bruce Springsteen gjorde svært så populær, Erie Canal song, i norsk språkdrakt. Utanom dei omlag 35 gullgutane, er damegruppa Osatrall, Åshild Vetrhus og 7 ungar i ulik alder med. Distriktsmusikarane i Ryfylke har ansvar for musikken. Så tilsaman er me ca 60 personar på scenen! Anne Elisebeth Skogen, forteljar og dramalærar ved Suldal kulturskule er regissør. 

Billetter kjøpes her.

  • Last Updated: 26.09.2016
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates
søndag 6. november 2016

See All
Click to activate
Aksdal, Norway
The latitude and longitude
59° 25' 25" N / 5° 26' 40" E
"Farvel du moder Norge" Gullguttane frå Suldal
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad