VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Fat Front – filmvisning med forsnakk

Overview

En dokumentarfilm av Louise Detlefsen og Louise Unmack Kjeldsen Fat Front er fortellingen om fire unge kvinner som har fått nok av hat og skam og stolt kaller seg selv TJUKKE. Fat Front er en innovativ dokumentar om en ny form for kvinnefrigjøring som vokser fram i Skandinavia, båret av såkalte tjukk-aktivister: Unge kvinner som ikke lenger ønsker å skamme seg over kroppene sine og som insisterer på å leve livet til det fulle.

En dokumentarfilm av Louise Detlefsen og Louise Unmack Kjeldsen

Fat Front er fortellingen om fire unge kvinner som har fått nok av hat og skam og stolt kaller seg selv TJUKKE. Fat Front er en innovativ dokumentar om en ny form for kvinnefrigjøring som vokser fram i Skandinavia, båret av såkalte tjukk-aktivister: Unge kvinner som ikke lenger ønsker å skamme seg over kroppene sine og som insisterer på å leve livet til det fulle.


De krever respekt og likeverd i et slankefiksert samfunn,mens de kjemper mot den lave selvtilliten de har slitt med hele livet. I alt for mange år har de satt livet på vent. Ventet med å kjøpe klær, gå ut og danse, få seg kjæreste - de har satt det på vent til den dagen de blir tynne. Det ble de aldri. Igjen og igjen har de prøvd å gå ned i vekt. Noen ganger har de lyktes, men ender alltid opp med å legge på seg alle kiloene på ny - og litt til. Derfor har de bestemt seg for å leve livene sine til fulle, i stedet for å kaste bort det bort på å vente og å skamme seg.

I dokumentaren Fat Front følger vi hovedpersonenes frigjøring og deres kroppsaktivisme helt fra start og gjennom deres individuelle utvikling, frem til de slår gjennom med sitt budskap. Filmen er med de tjukke kvinnene på den vanskelige reisen fra selvhat til egenkjærlighet. Den skildrer en vakker, men også konfliktfylt kjærlighetshistorie. Kampen for å akseptere – til og med elske – kroppen og seg selv som tjukk.

FILMENS HOVEDPERSONER:

Helene, 33 år, Århus, Danmark.
Studerer til bachelor i engelsk på Universitetet i Århus.
Instaprofil: chubbydane

For tre år siden slet Helene daglig med lav selvtillit, angst og selvhat. Hun skammet seg så intenst over sin tjukke kropp at hun isolerte seg på hybelen i Gellerupparken i Aarhus. Hun følte ikke at hun fortjente et liv fylt av venner, fester og kjærester på lik linje med sine jevnaldrende. I et øyeblikk av ren desperasjon spurte Helene Google: "Er det noen som i det hele tatt gidder å knulle en feit jente?" I stedet for det rungende "NEI" hun forventet som svar, oppdaget hun en verden av aktivister som sa at tykke kropper er like verdifulle som alle andre. Jo mer hun leste om og så på kropper som lignet hennes, jo bedre følte hun seg. I dag er hodet til Helene fylt med ideer til aksjoner som kan gjennomføres for å provosere andre mennesker og endre deres syn på tykke.

Wilde, 29 år, Oslo, Norge.
Arbeider som tv-produsent og manusforfatter.
Instaprofil: happykropp

Da Wilde var liten fikk hun toppkarakterer på skolen, hun var et talent på fotballbanen og hun var populær blant venner. Hun hadde kun ett problem; hun visste ikke hvordan hun skulle klare å gå ned i vekt. Hjemme ble hun lovet 1000 kr i premie for hver kilo hun klarte å gå ned. Men Wilde ble bare tjukkere og hatet kroppen sin stadig mer. Men for et par år siden tok livet hennes en drastisk vending: Wilde scrollet gjennom Instagram og oppdaget en plus-size modell som hun faktisk syntes så bra ut. Dette ble starten på Wildes kroppspositive reise. I dag er det over 8000 mennesker som følger Instagram-kontoen hennes "Happykropp", hvor hun hver dag inspirerer andre til å slutte fred med kroppene sine.

Pauline, 21 år, Lund, Sverige.
Studerer Motevitenskap på Universitetet i Lund.
Instaprofil: paulinelindborg

Pauline har alltid vært høyere og større enn klassekameratene på skolen. Som barn fikk hun beskjed om at hun var for stor og tjukk. Hun fikk kjeft av helsesøster på skolen, og hjemme kommenterte faren alltid på hva og hvor mye hun spiste. Pauline føler at hele livet hennes har handlet om å slanke seg. Pauline er i dag en av flere svenske kroppsaktivister, og legger gjerne til rette for møter med andre tjukke - også utenfor sosiale medier. Hun kjemper fortsatt en daglig kamp for å akseptere sin tjukke kropp, og er veldig splittet; på den ene siden vil hun virkelig elske kroppen sin som den er, samtidig som hun plages av det gamle mønsteret med selvhat, slanking og overspising.

Marte, 31 år, Oslo, Norge.
Arbeider som pedagog på en institusjon for døve utviklingshemmede. Studerer til master i
audiopedagogikk på Universitetet i Oslo.
Instaprofil: theonlymarte

Marte beskriver seg selv som et kunstverk som er gjemt bort i en kjeller. At ingen virkelig ser henne fordi hun er tjukk i feil tidsepoke. Marte har aldri hatt kjæreste. Hun er aktiv på Tinder, men når mennene skriver at de liker "runde former", stopper Marte opp. Er det menn som fetisjerer tykke kropper - og er de i det hele tatt interessert i å bli kjent med Marte som person? Marte bor i et kollektiv sammen med sin beste venn Heidi. Men Heidi har nettopp stormforelsket seg og flytter ut, og Marte må se på mens venninnen med glede drar av gårde med sin nye kjæreste for å etablere seg langt fra Oslo.

  • Last Updated: 08.10.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

sø. 8. november 2020 18:00 19:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Fat Front – filmvisning med forsnakk
Your Recently Viewed Pages