VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken JEVNAKER

Fermenteringskurs

  • storetjernsveien 115, Jevnaker
  • +47 90756696
  • 29. januar 2021
  •  /  9:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Lær å lage surkål, kimchi, kefir, surdeigsbrød og mange andre fermenterte matvarer
​​​​Mye av maten vår er fermentert. Brød, melk, sjokola, vin, spekepølser, surkål, yoghurt, ost, sylteagurk er bare noen forebilder av ting som (ofte) er fermentert. Fermentering gir nye smaker (mel smaker ikke det samme som brød…), men gjør også nedbryttingsjobben for magen vår lettere. Denne dagen skal vi lære en del av de gamle fermenteringsteknikker.

Pris: 1950 kr. per deltaker. Maks 8 deltakere.
Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse.

Dagen ser omtrent slik ut:
​​​​​​9:30 Velkomst med te, kaffe, hjemmelaget kake og introduksjon i fermenteringsverden.

10:00 Vi setter en deig til et surdeigsbrød. Vi lager en starter selv og behandler teorien rundt bakteriene og gjærsoppene i surdeigstarteren din, hvordan du starter en, hvordan du vedlikeholder en surdeigsstarter og hvordan du kan ta en pause fra den.

11:00 Vi begynner å lage kefir med kefirkorn og fersk melk og går inn i forskjellen mellom vannkefirkorn og melkekefirkorn, hva de er og hvordan de lever. Har vi god nok tid, starter vi også en syrnet melk med melkesyrebakterier. Vi vil selvfølgelig gå inn på smakstilsetninger, varianter man kan lage og hvordan man kan vedlikeholde kefir starteren sin hjemme.

12:15 Lunsj i vinterhagen med masse hjemmelaget og hjemmeprodusert mat, hvorav mye fermentert. Hjemmefermentert surkål, hjemmelaget ost og hjemmespeket pølse er noe av det som vil stå på bordet. Etter lunsj kan de som vil bli med på en liten rundtur rundt småbruket for å se hvordan dyrene lever her og grønnsaker, bær og frukt vokser her.

13:15 Vi setter i gang med grønnsaksfermentering og lager surkål. Vi snakker oss gjennom prosessen videre hjemme, hva som skjer i grønnsakene mens de fermenteres, hvilken andre grønnsaker man kan fermentere og andre varianter man kan prøve ut.

14:15 Etter å ha laget surkål, skal vi fortsette med grønnsaker og lage en kimchi (en koreansk variant fermenterte grønnsaker). Kimchi smaker fantastisk, mens vi lærer enda mer om fermentering av forskjellige grønnsaker hjemme.

15:15 Vi baker ut surdeigsbrødene våre i ovnene. Mens de blir ferdig, tar vi oss en kopp kaffe med hjemmelaget kjeks i vinterhagen og går gjennom utstyr og litteratur for de som ønsker å lese mer. Vi tar også en oppsummering rundt alle startere dere får med dere.

15:45 Surdeigsbrødene ut av ovnene. Vi begynner å pakke alle startere våre. Alle får med seg hjem surdeigsbrød, melkekefirkorn, melkesyrekultur, surdeigstarter, surkål, kimchi. Oppskriftshefte følger også med.

16:00 Avslutning

Pris: 1950 kr. per deltaker. Maks 8 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse.

  • Last Updated: 16.09.2020
  • Source: Visit Innlandet
Dates

fr. 29. januar 2021 9:30 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Fermenteringskurs
Your Recently Viewed Pages