VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Filmklubben - Corpus Christi (2019)

Overview

Filmklubben - Corups Christi (2019)

Biletter selges ved inngangen
Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning

Den polske filmen "Corpus Christi" er historien om den 20-årige Daniel som opplever en åndelig oppvåkning mens han er i ungdomsfengsel. Siden han har en dom, så vil han ikke kunne søke seg inn på presteseminaret, og etter at han er løslatt, sendes han for å jobbe på et sagbruk langt hjemmefra. Men Daniel har ingen planer om å gi slipp på drømmene sine. Via uforutsette hendelser, får han muligheten til å vikariere som prest i en liten landsby som sliter med store sosiale konflikter.


Daniel har i løpet av flere år i fengsel fått yrkestrening, og etter han blir løslatt venter en jobb på et sagbruk på ham. Under fengselsoppholdet har han funnet Gud, og mest av alt ønsker han å bli prest når han kommer ut. Rullebladet setter imidlertid en stopper for den planen. På vei til den nye jobben på sagbruket tror noen ved en feiltakelse at han faktisk er en prest, og Daniel bryr seg ikke med å rette opp i misforståelsen.
Daniel hjelper bygda med å forsone seg etter at flere ungdommer dør i en ulykke, men for han selv er det bare et spørsmål om tid før fortiden innhenter ham. Utrolig skuespill fra hovedrollen er noe av det som gjør Corpus Christi til en uforglemmelig film om tilgivelse. Regissør Jan Komasa får på mesterlig vis fram stemningen i en bygd som er mørklagt i sorg og sinne.


Hovedrolleinnehaver Bartosz Bielenia har vunnet flere priser , og Corpus Christi ble nominert til Oscar for beste internasjonale langfilm.

 


"«Corpus Christi» treffer som en knyttneve! Det polske oscarnominerte dramaet begeistrer anmelder Camilla Laache, som gir terningkast 5." TV2

"«Corpus Christi» er en skikkelig kraftpakke som er befriende lite pretensiøs." Dagsavisen (5)


"Forbrytelse, soning og undersøkelse av bygdedyret i underholdende polsk drama." Aftenposten (5)


"Hva om en falsk prest gir et traumatisert samfunn akkurat hva det trenger? Corpus Christi er en minimalistisk og mesterlig historie om hykleri, identitet og forsoning." Vårt Land


"Regissør Jan Komasas eksistensielle drama om ein ung kriminell som med hell gjev seg ut for å vera landsbyprest, balanserer stødig mellom nervepirrande tragedie og overraskande komedie." Klassekampen (5)


"Etikk, moral, forsoning og tilgivelse er stikkord for polske «Corpus Christi», en knallsterk film med rått skuespill og en dyp, emosjonell klangbunn." P3 FilmPolitiet (5)


"«Corpus Christi» ble Oscar-nominert i kategorien for beste internasjonale film i år. Det er lett å forstå hvorfor. " Stavanger Aftenblad (5)

NRK P3, Filmpolitiet.   Stavanger Aftenblad
Skuespillere: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Sjanger: Drama
Regi: Jan Komasa
Nasjonalitet: Polen
Aldersgrense: 15 år.
Språk: polsk
Produksjonsår: 2019


 

  • Last Updated: 14.01.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 10. februar 2021 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Filmklubben - Corpus Christi (2019)
Your Recently Viewed Pages