Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger SANDNES

Filmklubben - Smerte og ære (2019)

Overview

"Antonio Banderas er rett og slett fantastisk i rollen som Pedro Almodóvars alter ego Salvodor Mallo – en filmskaper som befinner seg i både en kunstnerisk og personlig krise.

"Antonio Banderas er rett og slett fantastisk i rollen som Pedro Almodóvars alter ego Salvodor Mallo – en filmskaper som befinner seg i både en kunstnerisk og personlig krise.
Aldring er lidelse; Den 70-årige Pedro Almodóvar er fullstendig klar over dette og sukrer ikke den bitre pillen. Han reflekterer over sin egen karriere i denne svært så personlige filmen. «Uten å lage film er livet mitt meningsløst», sier regissøren Salvador Mallo (Antoni Banderas) i filmen." (Cine, 6-er)

Vi får bli med på den aldrende filmregissøren Salvador Mallos tilbakeblikk: barndommen hans på 60-tallet, da han emigrert med foreldrene til en landsby i Valencia på jakt etter velstand, det første begjæret, hans første voksne kjærlighet i Madrid på 80-tallet, smerten av samlivsbruddet mens kjærligheten fortsatt var levende og intens, å skrive som den eneste terapien for å glemme det uforglemmelige, den tidlige oppdagelsen av kino og tomrommet, det uendelige tomrommet som gjør en filmskaper ute av stand til å fortsette å skape filmer.

Denne historien forteller om skapelsesprosessen, om vanskeligheten ved å skille den fra sitt eget liv og om lidenskapen som gir den mening og håp.

Ved å erindre sin fortid, gjenfinner Salvador et akutt behov for å formidle den, og i det behovet finner han også sin frelse.

"Pedro er tilbake på topp!" (Klassekampen, 6-er)

"Smerte og ære" konkurrerte i hovedkonkurransen under Cannes Filmfestival.

Originaltittel: Dolor Y Gloria
Skuespillere: Penélope Cruz, Antonio Banderas
Regi: Pedro Almodóvar
Manus: Pedro Almodóvar
Foto:  José Luis Alcaine
Musikk:  Alberto Iglesias
Nasjonalitet: Spania
Originalspråk: Spansk
Lengde: 1 t. 53 min.
År: 2019
Aldersgrense: 12 år

BILLETTER SELGES VED INNGANG
Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning. 

  • Last Updated: 16.01.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 1. april 2020 19:00 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Filmklubben - Smerte og ære (2019)
Your Recently Viewed Pages