VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Filmklubben - Undine (2020)

Overview

Filmklubben - Undine (2020)

Biletter selges ved inngang


Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning

Om filmen:

Undine er historiker. Hun jobber som guide og bor ved Alexanderplatz i Berlin. Bak fasaden av et moderne liv, lurer imidlertid en gammel myte: hvis mannen hun elsker sviker henne, må hun ta livet av ham og vende tilbake til vannet. Så da kjæresten Johannes forlater Undine for en annen, setter han sitt eget liv i fare. Men senere samme dag treffer Undine dykkeren Christoph. Et møte som slår så kraftige gnister at et stort akvarium eksploderer over dem. Kan Undine slippe unna myten?


Christian Petzold vekker til live myten om Undine i denne moderne kjærlighetshistorien. Berlin ligger på en sump og byen er omringet av elver, kanaler og innsjøer. Mytologi og samtid flettes sammen til en vakker og fortryllende kjærlighetshistorie.


Myten om vannymfen Undine er flettet inn i handlingen som skifter mellom en realistisk hverdag og en mytisk verden. Med Undine tar altså Petzold oss inn i tysk folketro. Undinene var vannets elementærånder. De andre elementæråndene var sylfene som er luftens ånder, salamandere som er ildens ånder, og gnomene som er jordens ånder.


I folketroen er undinene på lik linje med de greske najadene vanligvis å finne i skogstjern, bekker og innsjøer. Ifølge legendene kan ikke undinene få en sjel før de gifter seg med en mann og føder hans barn. Undinene blir ifølge legenden til et menneske for å være sammen med mannen hun elsker, selv om hun må drepe ham hvis han noen gang er utro mot henne.


Petzold regnes som en av de viktigste regissørene i nyere tysk film. Han har tidligere regissert filmer som Oscar-nominerte Barbara (2012) og Phoenix (2014). Undine mottok kritikerprisen og Paula Beer vant Sølvbjørnen for beste skuespiller under 2020 filmfestivalen i Berlin.
Skuespillere: Paula Beer, Franz Rogowski, Gloria Endres de Oliveira, Jacob Matschenz


Regi: Christian Petzold
Nasjonalitet: Tyskland
Aldersgrense: 12 år
Språk: tysk
Produksjonsår: 2020
 

  • Last Updated: 14.01.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 10. mars 2021 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Filmklubben - Undine (2020)
Your Recently Viewed Pages