Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

Folkevogn

Overview

Har du noen gang hørt hardingfele som spiller indisk klassisk musikk eller sarod som spiller norsk folkemusikk? Ikke akkompagnert av en jazz-trommis som tilfører psykedelisk mystisisme! Denne konserten byr på en unik sammensmelting mellom indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk.

Sammensmelting
Musikalsk blir denne konserten en sammensmelting av indisk klassisk musikk og norsk folkemusikk. Enkelte likheter finnes innenfor disse sjangrene, som for eksempel læremester/guru-elevtradisjon, resonansstrenger og at musikken er ikke er nedskrevet i noter.

Indisk klassisk musikk
Indisk klassisk musikk har sine røtter i meditasjonsmusikk, og blir henvist til allerede i de eldste hinduistiske skrifter. De forskjellige melodiene (ragaer) som er tids- og sesongavhengige, sies å påvirke forskjellige deler av kroppen og sinnet.

Klassisk indisk musikk har et av de mest komplekse og komplette musikksystemer i verden. Lik vestlig klassisk musikk blir oktaven delt i tolv halvnoter og syv basale noter, men i klassisk indisk musikk er ikke notene temperert slik de er i vestlig klassisk musikk. I tillegg omfatter den mikrotonalitet i et system der oktaven deles i 22 deler, og ulike avanserte polyrytmiske mønstre.

Norsk Folkemusikk
Dette er tradisjonsbundet musikk, gjerne uten kjent opphavsmann. Folkemusikken utvikler seg gjennom overlevering fra en utøver til en annen, og ble ikke skrevet ned og dokumentert før i det 19. og 20.-århundre.

Den norske folkemusikken oppsto i, og var en del av, det gamle bondesamfunnet. Innenfor denne kulturelle rammen var det bruk for de ulike sjangrene i tilknytning til arbeid og fest. En del instrumenter var sesongavhengige, slik som seljefløyta. Mange slåtter kom til å være knyttet til fortellinger og sagn, og det har vært hevdet at noen av dem hadde rituelle betydninger og kunne være riktig gamle.

Musikerne
Sudeshna Bhattacharya – Sarod
Hans P. Kjorstad – Hardingfele
Michaela Antalova – Trommer


 

  • Last Updated: 14.06.2018
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

tors 4. oktober 2018 19:30 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Folkevogn
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad