Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Foredrag «Jakten på turmagien» med Alexander Read fra TV-serien «Mina og meg»

Vi vil invitere til et turmagisk foredrag med Alexander Read fra Mina og meg. Alexander er kanskje bedre kjent som «Daddy» fra TV seriene sine «Mina og meg», samt for sitt engasjement som frilufts veileder og formidler av korte og lange turer i norsk natur. Han og datteren hans Mina (7) er kåret til Årets Villmarking 2019 og Årets Fjellgeit 2021. Alexander er brennende engasjert i å bryte ned terskelen slik at barn, unge og deres foreldre finner veien ut i naturen.

Sammen har Alexander, Mina og lillesøster Lilje vandret i fjellet på kryss og tvers i flere år, sommer og vinter, i jakten på Turmagien. For det skjer nemlig noe helt spesielt når fjellguiden i front er en liten jente på 2, 4 eller 7 år. I sitt foredrag tar han deg med inn i en magisk verden spekket med Turmagi. En verden der troll er like ekte som deg og meg, og der også de krevende dagene på tur er med å forme både små og store eventyrere. Samtidig som vi får bli med på en inspirerende forteller-reise proppfull med tips og triks, gir han oss også rom til ettertanke. For hva er egentlig en god tur med barn om vi voksne klarer å legge bort voksenhodet vårt? Og hva slags relasjon har vi, og ønsker oss, i møte med naturen i dagens hastige verden med stadig mer skjermtid og stillesitting? Hvordan kan naturen spille en rolle i å forme livsrobuste og trygge barn?

Dette foredraget formelig oser av eventyrlyst og turglede ispedd en real dose ettertanke og nye friske perspektiver.

På hytta vil det ligge til rette for enkel kveldsmat!

Tur- og arrangementstart

Kl. 16:30 – fellestur fra Dynjan (3 km t/r)

Kl. 17:30 – åpner dørene på Einarbu

Varighet

Arrangementet på Einarbu varer i 2 timer

Adkomst

Einarbu: Ta av fra riksvei 123 ved Susebakke inn på fylkesvei 685 mot Trømborg. Etter 3,5 km, ved gården Øyerud, ta inn på grusvei, skiltet Einarbuveien, og følg denne til hytta.

Dynjan: Ta av fra riksvei 123 ved Susebakke inn på fylkesvei 685 mot Trømborg. Etter 4,5 km tar du til venstre mot Dynjan. På Dynjan er det en stor og fin parkeringsplass. Det er parkeringsavgift som kan betales med Vipps eller via konto. Husk å oppgi skiltnummer på bilen ved betaling.

Pris og påmelding

Arrangementet er gratis, men du må holde av plass ved å melde deg på innen 24. mai.

Alle er hjertelig velkomne, uansett om du er medlem eller ikke!

Sist oppdatert: 05/02/2024

Kilde: Visit Indre Østfold

Sider du nylig har besøkt