Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik

Foredrag // Ingmar Relling. Siesta-stolens far

Overview

Det skal mye til for at du ikke har sittet i en stol tegnet av Ingmar Relling (1920-2002). Han er nok aller mest kjent for "Siesta" fra 1966, som til og med fant veien til Det hvite hus i Washington.

I de første yrkesårene gjorde Relling en del innredningsarbeider, men konsentrerte seg snart om stoler – med stor suksess, også internasjonalt. Han var en foregangsfigur i utviklingen av møbelindustrien på Sunnmøre, og var særlig opptatt av mulighetene som ulike lamineringsteknikker ga. I dag er møblene hans blitt ettertraktede samleobjekter, og "Siesta" selger som aldri før. Men hva var det egentlig Ingmar Relling fikk til som var så helt spesielt?

Historiker Eldar Høidal har skrevet en rekke bøker om den norske møbelindustrien, blant annet om Ekornes, Hov Dokka og Gjøvik snekkerforening. Nå kommer han til Gjøvik bibliotek og litteraturhus for å snakke om en møbeldesigner som virkelig har satt spor.

Arrangementet er en del av foredragsserien «Fortsatt fint», om norsk etterkrigsdesign, og er støttet av Nasjonalbibliotekets arenamidler.

Billettpris: kroner 100.

  • Last Updated: 22.02.2018
  • Source: Kulturnett Oppland
Dates

tors 22. mars 2018 19:00

See All
Foredrag // Ingmar Relling. Siesta-stolens far
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad