Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Oslo

Forfatterbevegelsen

Overview

Forfatterbevegelsen er seks soloer utøvd av seks forfattere. Hver av dem har valgt ut et eget litterært verk de kunne tenke seg å utgi på nytt, som samtidsdans. I sine utfall som dans har de litterære verkene fått nye titler. Forfatterbevegelsen består av Tur med hunden, Biltema, Tohundreogsyttini, En seremoni et annet sted, Det blir aldri lyst her og En folkedans.

Forfatterbevegelsen viser hvordan spesifikke rytmer, tempo, stemninger og forflytninger i tekst, også finnes i kroppene som har skrevet og tenkt disse fram. Etter flere år der koreograf Marie Bergby Handeland har vært opptatt av skrift i sitt arbeid som dansekunstner, fikk hun lyst til å jobbe med bevegelser i dem som sitter stille og skriver. I tett samarbeid med forfatterne Henning Bergsvåg, Gro Dahle, Tina Åmodt, Kjartan Fløgstad, Gunstein Bakke og Aina Villanger, undersøker Bergby Handeland hva slags bevegelsesspråk en forfatter bærer på.

Forfatterbevegelsen

Konsept og koreografi: Marie Bergby Handeland
Utøvelse: Gro Dahle, Aina Villanger, Henning Bergsvåg, Kjartan Fløgstad, Tina Åmodt og Gunstein Bakke
Litterære verk som utøves: Magdalenafjorden, Audiens, Du er ikke her, Total Eclipse of the mind, Haren, Det blir aldri lyst her


Forestillingen er en del av Oslo Internasjonale Teaterfestival.

  • Last Updated: 14.01.2018
  • Source: VisitOSLO as
Dates

tors 15. mars 2018 19:00

fre 16. mars 2018 19:00

lør 17. mars 2018 17:00

søn 18. mars 2018 19:00

See All
Forfatterbevegelsen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad