Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

Forfatterkveld med Nawzat Shamdin

Overview

Skiensmannen og forfatteren Nawzat Shamdin har publisert ni bøker, deriblant fire romaner, alle med situasjonen i Irak som bakteppe. Den siste, Splinters of Fairuz, kom ut i fjor.

Han har også klar en foreløpig upublisert bok om situasjonen i Irak fra 2003 til 2017, Mosul ruiner, og skriver på en ny roman med tanke på utgivelse i 2018, om de siste timene i livet til en ung mann som har leukemi.

Shamdin er kurder fra Nord-Irak og var Skiens fribyforfatter fra 2014 til 2016. Han kom seg ut av Mosul rett før IS innvaderte byen i 2014, etter å ha opplevd flere attentatforsøk. Shamdin hadde da vært redaktør og journalist i flere toneangivende medier – blant annet den største tv-kanalen i Mosul, en by som da hadde over 4 millioner innbyggere – og var kjent for sin kritiske stemme. I dag bor og arbeider han i Skien.

Denne kvelden vil han lese fra og fortelle om bøkene sine og snakke om den politiske situasjonen i fødelandet sitt – en situasjon han har fulgt tett i en årrekke gjennom daglig kontakt med både mediefolk i Irak og andre innbyggere.
Vi lover en svært interessant og internasjonal kveld, med norsk eller arabisk som primærspråk og tolking den ene eller andre veien.

Nawzat Shamdin har vunnet priser både som journalist og forfatter, Open Eye Award (Tyskland, 2012), Naji Naaman Award (Libanon, 2015), og var i fjor en av tre nominerte til den prestisjetunge Samir Kassir-prisen i Libanon.

  • Last Updated: 02.03.2018
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

tors 12. april 2018 19:00 20:30

See All
Forfatterkveld med Nawzat Shamdin
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad