VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland Klepp

Forfattermøte: Sonja Holterman

  • Solavegen 1, 4352 Kleppe, Norway, Kleppe
  • 9. november 2020
  •  /  18:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kriminalromanen «Gå med meg» av Sonja Holterman starter med at krimjournalist Ira Torgrimsson er sendt til russetreffet i Kongeparken. På en høyde over parken ligger en kvinne. Hun har på seg en gammel russedress fra 1990 med et hvitt kors teipet på buksebeinet. Mens ungdommene fester starter jakten på kvinnens morder.
Krimjournalist Ira Torgrimsson er blitt mor, og vil hjem til datteren i Oslo, men russedrapet fører henne til Jæren. Hun nøster opp historien om Kristine og hennes oppvekst i et kristent miljø på Nord-Jæren på 80-tallet. Kristine og vennene drar på konserter og møter på bedehus og i kirker over hele Jæren, i Sandnes og Stavanger. De har et sterkt samhold, men den strenge troen, sosiale kontrollen og skammen truer med å splitte dem.
Fortellingen om Kristine skildrer det fine ved å være ung i kirka, tilhøre et trygt miljø og føle seg elsket og velkommen. Samtidig beskrives et kristent voksensamfunn som utøver sosial kontroll over ungdommen. Boka handler også om forskjellene innad i det kristne miljøet, hvor de som kommer fra bedehusene er mer «troende» enn ungdommen i statskirka. Alkohol, dans og sex før ekteskapet er ikke like strengt fordømt i kirka, som på bedehuset.

  • Last Updated: 10.09.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

ma. 9. november 2020 18:00 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Forfattermøte: Sonja Holterman
Your Recently Viewed Pages