Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Forfattermøte med Hanne Ørstavik

Hanne Ørstavik samtaler med Linda Skaaret om boka:" Bli hos meg"
Fortellerstemmen i romanen er en norsk forfatter som bor i Milano. Innimellom reiser hun hjem til Norge. Der besøker hun faren, som er blitt en gammel mann på 87. Den italienske kjæresten er mye yngre enn henne og både øm og sterk. Han blir lett rasende, som faren ble, det gjør henne redd. Som en slags speilhistorie forteller romanen også om Judith, som etter at mannen døde, har blitt boende i det grønne huset i Minneapolis. Der møter hun unggutten Matt.

Hanne Ørstavik debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen fjorten romaner. Hun har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen og Doblougprisen. I 2007 fikk hun Aschehougprisen for hele forfatterskapet, og i 2010 ble hun valgt ut som Festspilldikter. I 2019 ble romanen Kjærlighet kortlistet til prestisjetunge National Book Award for Translated Literature og The Republic of Consciousness Prize. Ørstaviks bøker er oversatt til over 30 språk.

Linda Skaaret er mag.art. i Litteraturvitenskap fra SDU, dansk forfatter, og arbeider som bibliotekassistent ved Halden Bibliotek. Hun kommer med sin andre roman i år. Hun er oppvokst i Esbjerg blant fiskekuttere og bøker fra bokbussen.

Sist oppdatert: 09/15/2023

Kilde: Halden Turist

Sider du nylig har besøkt