Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Huitfeldtgården

Fra båtstø til bryggerekke

  • Kjøpmannsgata 14, Trondheim
  • 23. november 2016 - 23. november 2016
  •  /  19:00 to 20:30
  •  /  Price NO
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Vitaliseringsprosjektet for bryggene i Kjøpmannsgata er glade for å kunne inviterer til foredrag knyttet til bryggene og byen.

23.11 holder arkeolog Axel Christophersen foredraget Fra båtstø til bryggerekke -historien du aldri har hørt

Bryggerekkene langs Nidelvas har en 1000-årig historie, og vel så det. Allikevel er det bare de siste par hundre årene av bryggerekkas historie som blir gjenfortalt for turister og byens innbyggere. Foredraget vil bøte på denne historieløsheten og ta frem den lange historien om bryggrekkenes fortid og sette bryggene inn i en større byhistorisk sammenheng.

Axel Christophersen er utdannet middelalderarkeolog ved Lunds Universitet og er ansatt ved NTNU Vitenskapsmuseet som professor i historisk arkeologi med byhistorie, kulturminnestudier og verneteori som spesialområder. I perioden 2002-2013 var han direktør ved NTNU Vitenskapsmuseet. Christophersen deltok gjennom mange år i de arkeologiske undersøkelsene i Trondheim og ledet i perioden 1985-1994 forskningsprosjektet “Trondheims fortid i bygrunnen” som publiserte et stort antall vitenskapelige artikler og bøker om Trondheims arkeologi og eldre historie. Sammen med Erik Jondell og Sæbjørg Walaker Nordeide mottok han Trondheim kommunes kulturpris for dette arbeidet i 1994.

Foredraget er gratis og åpent for alle.

I samarbeid med Fortidsminneforeningen Den trønderske avdeling.

Tegning: Karl-Frederik Keller

  • Source: Trondheim Events
Dates
onsdag 23. november 2016

See All
Click to activate
Trondheim, Norway
The latitude and longitude
63° 25' 45" N / 10° 24' 1" E
Fra båtstø til bryggerekke
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad