Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Fra fjell til fjord

Overview

Fra fjell til fjord er vår mest populære vinterskitur. Vi starter forsktig med en 2-3 timers tur fra veien i Hunnedalen til fjellhytten Sandvatn. Dag to går vi videre innover i fjellet til fjellhytten Langavatn, som er like i nærheten av det kjente Kjerag platå. Dag tre blir bratt. Vi fortsetter litt bortover før vi bikker nedover mot Lysebotn. Vi tar hurtigbåten ut fjorden og ender opp på Lauvvik, der vi blir hentet i taxi og kjørt tilbake til Stavanger. 

Produktbeskrivelse

Dag 1: 

Guiden vil møte dere utenfor turistinformasjonen i Stavanger kl 08.00. Derfra kjører vi to timer til Lortabu i Hunnedalen, som er vårt startssted for turen inn til Sandvatn. Turen fra Lortabu går mye oppover, så ikke ta på deg for mye klær i starten, du vil bli varm. Når vi kommer til toppen, er det noe bortover, men også litt opp og ned før vi kommer til Langavatn.

Dag 2: 

Vi starter dagen med felles frokost. Klarer vi å være avgårde til kl 10.00? Turen inn til Langavatn går over islagte fjellvann og over små forhøyninger. Dette er en flott tur i høyfjellsterreng. Vi pleier å ha plenty av tid når vi ankommer fjellhytten Langavatn. Dersom noen vil, tar guiden dere med til en topp like i nærheten. Men selvsagt kan du også bare slappe av i hytten, drikke litt kaffe eller kanskje ta en forfriskende øl? 

Dag 3: 

Siste etappe av turen er kanskje den fineste. Turen i dag blir mye nedover. Fra vi går ut fra hytten går vi litt bortover, men terrenget blir snart bratt nedover. Sannsynligvis følger vi den snødekte veien nedover mot Lysebotn. Det er litt spesielt å ta av seg ski for å gå gjennom en mørklagt tunell. Lunsjen tar vi selvsagt i det fri ved restauranten Øygardsstøl, som er vinterstengt på denne tiden.  Vel ombord i hurtigbåten, slapp av, nyt gode seter. Du har gjort hele turen, fra fjell til fjord, du er en fullbefaren ekspedisjonsmedlem. 

Om deltakeren

Dette er ikke en tur for alle. Du må ha grunnleggende skiferdigheter og være komfortabel med å gå utenfor skispor. Du må ha en grei form og kondisjon og være komfortabel med å gå på ski over flere timer. 

Pakkeliste

Fjellski med stålkanter

Sovepose og liggerunderlag. 

Hodelykt eller annen lykt

Skifeller og skismurning

Slalombriller, solbriller og solkrem

Ryggsekk

Vinterklær: lue, vanter, fjellanorakk, tykke klær, ekstra klær til skift, termos

Inkludert: 

All transport

All mat 

Overnatting

Guiding

 

  • Last Updated: 03.02.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

fre 2. mars 2018

lør 3. mars 2018

søn 4. mars 2018

fre 16. mars 2018

lør 17. mars 2018

søn 18. mars 2018

See All
Fra fjell til fjord
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad