Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Østerdalen Elverum

Frida Ånnevik

Overview

Frida Ånnevik ble tildelt Grappas debutantpris i 2009 og ga ut sitt debutalbum "Synlige hjerteslag" året etter.  

Det ble kåret til årets beste norskspråklige album av NRK P1 Norsk på Norsk og havnet på årsbeste-listene til journalister i alt fra Lydverket til Vårt Land. For albumet ble hun nominert til Spellemann, både som årets nykommer og i kategorien vise. Hun ble også den første vinneren av Tekstforfatterfondets nyoppstartede debutantpris LYSPUNKT, og hun ble tildelt Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbrua.  

Frida Ånneviks andre album "Ville Ord" kom i september 2013, også dette produsert av Andreas Mjøs. Med andrealbumet vant hun Spellemannpris som beste tekstforfatter, i tillegg til å være nominert i klassen vise.  

I 2014 ble hun tildelt Neshornet, avisen Klassekampens kulturpris. Sammen med In The Country ga hun ut albumet "Skogens sang" i 2014. Albumet ble nominert til Spellemann i åpen klasse. I 2016 ga hun ut albumet "Her bor", og for det vant hun Spellemann i klassen viser.  

Frida beskriver musikken sin som "pop i åpent landskap", med referanser til både vise, jazz, folkemusikk og soul. Men det var tekstene, da. Det er jo de som er Frida Ånneviks virkelige kjennetegn. Hun har mottatt flere priser for lyrikken sin, og hun jobber hardt og tydeligvis ganske metodisk for å nå det endelige resultatet.  

– Jeg er mindre redd for å være tydelig. Jeg starter personlig, ja, privat, og skriver meg vekk fra det, så det til slutt blir som noe utenfor meg, sa hun i et intervju med NTB i forbindelse med den nye platen.

  • Last Updated: 15.09.2017
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

tors 9. november 2017 19:00

See All
Frida Ånnevik
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad