Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

Fruen fra havet

Overview

Ibsen med slampoesi og heftig blues – det er duket for en forførende, frisk og musikalsk oppsetning, full av undring og mystikk. Opplev slampoet Evelyn Rasmussen Osazuwa og bluesvirtuos Amund Maarud i Henrik Ibsens Fruen fra havet– et stykke som fyller 130 år i år.

Det har ikke skjedd store forandringer i menneskesinnet siden Henrik Ibsen skrev Fruen fra havet for 130 år siden. Fortsatt er det de store spørsmålene vi kjenner på, om livet, døden og kjærligheten. Ord vi både frykter og søker.
Og hva er det med havet? Hvorfor lengter vi mot dets mystikk, angst, ro, skjønnhet og overtro? Finnes friheten? Dette er noen av spørsmålene som belyses med friske og utradisjonelle grep i regissør Liv Borg Thorsens iscenesettelse av Fruen fra havet.

Med seg på scenen har hun fått to kunstnere som er ledende på hvert sitt felt: Slampoet Evelyn Rasmussen Osazuwa i rollen som Ellida og musiker Amund Maarud i rollen som Den fremmede. Rasmussen Osazuwa ble verdensmester i slampoesi i Paris 2017 og har nylig spilt forestillingen Karatekidden på Det Andre Teatret. Maarud er en av våre mest anerkjente musikere og komponister innen blues/rock-sjangeren og han har mottatt mange priser, bl.a. Spellemannprisen. En Ibsen-skulptur er også med i handlingen.

I spennet mellom Ibsens originaltekst, slampoesi og blues vil rollefiguren Ellida prøve å finne veien til friheten. Med sterk musikalsk integritet, og forførende gitarspill, sang og nyskrevet musikk, vil Maarud som en moderne Draug/Fossegrim tilføre handlingen og rollen som Den fremmede nye og spennende dimensjoner.

  • Last Updated: 22.02.2019
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

lø. 6. april 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Fruen fra havet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad