Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Østerdalen Elverum

Gåte

Overview

Et av Norges absolutt hotteste band. Baserer repertoaret sitt på norsk folkemusikk, og kommer til Central Scene. Dette blir hardcore!
Gåte ble startet av Sundli-søsknene, Sveinung og Gunnhild, våren 1999. Deres unike kombinasjon av tradisjonell norsk folkemusikk og eksplosiv progressiv rock tok dem snart fra å være et kjellerband til mange av de største arenaene i Skandinavia. Mellom 2001 og 2006 brakte deres spektakulære liveshow, to studioalbum, to EPèr og et live album dem massiv suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk rett til topps på den nasjonale topp 40-lista i Norge, og de vant Spellemannprisen som Beste Nykommer i 2002.
I 2017 kom det kritikerroste bandet tilbake etter en 12 år lang pause. Den nye inkarnasjonene av Gåte beholder kjernen fra det opprinnelige bandet –Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og gitarist Magnus Børmark, og med Jon Even Schärer på trommer og Mats Paulsen på bass er bandet igjen komplett. Søsknenes dype lidenskap for tradisjonell norsk folkemusikk har alltid vært grunnlaget for Gåtes lyd og visjon, og de fortsetter å skape ny og leende musikk på grunnlag av tradisjonelt materiale. Samtidig som de selv også komponerer ny musikk der de utforsker Gåte-universet videre. Men fortsatt med røtter i det tradisjonelle.
Det nye materiellet er skrevet i samarbeid med Knut Buen som lyriker. Knut Buen er allerede etablert som konge av den norske folkemusikkscenen og en virtous på hardingfele. Detmange ikke vet er at han også er en strålende historieforteller og lyriker. Etter at Gåte gjenoppstod, lanserte, bandet først tradisjonsmateriale, men to av dem er nyskrevne originaler.
Den 2.november 2018 slapp Gåte et komplett studioalbum kalt «Svevn». Både EP og det nye albumet er et resultat av samarbeidet med Knut Buen. Begge disse siste innspillingene presenterer den særegne lyden av et gjenfødt Gåte – det lyder gjenkjennbart, men også nytt.
Som vokalist Gunnhild Sundli sier: «Det er godt å være tilbake, og det føles faktisk like nye som en begynnelse som en fortsettelse»

Gåte består av:
Gunnhild Sundli vokal
Sveinung Sundli fele, keyboard
Magnus Børmark gitarer, kor
Mats Paulsen bass, gitar, keyboard, kor
Jon Even Schärer trommer, perkusjon

Aldersgrense 20 år

 

Billetter til alle våre arrangement kjøper du i appen Central Scene.

 

  • Last Updated: 23.08.2019
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

fr. 25. oktober 2019 21:30 23:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Gåte
Your Recently Viewed Pages