Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Gåte

Mer info

Det er duket for en helt spesiell høstkveld i Bergen 14. september når selveste Gåte går på scenen i Grieghallen.

Folkrockbandet har fått æren av å representere Norge i Eurovision i mai, og er kjent for å være et liveband uten sidestykke. Det blir trolsk stemning og energi utenom det vanlige i byens storstue.

I 2023 bega Gåte seg ut på en triumfferd av en Norgesturné for utsolgte hus, og mottok hyllest fra både fans og anmeldere. Anført av den kraftfulle vokalen til Gunnhild Sundli, gitarist Magnus Børmark, Jon Even Schärer på trommer, Mats Paulsen på bass og John Stenersen på nøkkelharpe, fortsetter Gåte å redefinere folk-rocken med hver opptreden.

Interessen rundt bandet nådde nye høyder tidlig i 2024, da Gåte kunngjorde sindeltakelse i den norske Melodi Grand Prix med låta "Ulveham". Sangen kapret hjertene til det norske folk og oppnådde raskt internasjonal anerkjennelse blant Eurovision-entusiaster. I en ultraspennende finale, kronet det norske folk til sist "Ulveham" til årets vinner, og sendte bandet direkte videre ESC-finalen i Malmö. Nå forbereder Gåte seg på årepresentere Norge på best mulig vis, og er klare for å innta Europa med sitt unikemusikalske univers.

Opplev Gåtes fengslende kombinasjon av tradisjonelle melodier og elektriske energii Grieghallen 14. september. Billetter i salg fra fredag 19. april kl. 10:00.

Velkommen på konsert!

Sist oppdatert: 05/28/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt