Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Gal eller normal? Om kunst, kreativitet og hjernen

Overview

Ideen om kunstneren som geni oppstod i romantikken på slutten av 1700-tallet, men Platon var tidlig ute med å beskrive båndene mellom kreativitet og galskap allerede i antikken.
Vincent van Gogh, Edvard Munch, Sylvia Plath, Sarah Kane, Lars Hertervig, August Strindberg og Virginia Woolf er bare noen av historiens store kunstnere som også har hatt en psykisk diagnose. 
Stemmer mytene om at kunsten blir bedre når kunstneren lever utenfor A4-samfunnet? At det kunstneriske geniet jobber best om natten og gjerne i ruspåvirket tilstand? Eller kan knallhardt og strukturert arbeid fra åtte til fire sette i gang boblende kreative prosesser? Og hva skjer egentlig fysisk i hjernen hos den som jobber kreativt?
Jo Strømgren er aktuell på Festspillene med bestillingsverket The Road Is Just a Surface sammen med Anja Garbarek. På biblioteket kommer Strømgren for å snakke om kreativitet, kunstnermyter og galskap sammen med artist Charlotte Dos Santos og Geir Olve Skeie, overlege ved nevrologisk avdeling på Haukeland Universitetssjukehus og professor i musikk på Griegakademiet. Ordstyrer er litteraturviter Elise Winterthun

  • Last Updated: 27.02.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

fre 25. mai 2018 16:00 17:00

See All
Gal eller normal? Om kunst, kreativitet og hjernen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad