Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Gamle Vossebanen - Stordriftsdag - med spisevogn - og flere tog på skinnene! - 8. september 2024 - Boggien Dampjazzband

Ta en reise tilbake i tid til jernbanens gullalder, til en tid med uniformsknapper med riksløve, lyden av vogndører i tre som slamrer igjen, og lokfløyten som sier alle ombord og toget kan gå. Slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Turen kjøres i år med diesellokomotiv, og teakvogner fra 20- og 30- tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert landskap og imponerende ingeniørkunst, nær sjø og vann på den ene siden, og bratte fjellsider på den andre.
Garnes stasjon er Museet Gamle Vossebanen sin hovedstasjon og vi anbefaler at du starter dagen her. Garnes stasjon har en egen museumsutstilling, stasjonskiosk, suvenirutsalg, og ellers en fin mulighet til å se på lokomotiv og vogner på stasjonsområdet. 
Denne dagen kan du i tillegg til de faste avgangene med veterantoget oppleve ekstratog med motorvogn BM 86. Motorvogn BM 86 har vært nennsomt restaurert av frivillige krefter de siste 20 årene og ble satt i trafikk for Museet Gamle Vossebanen. Motorvognen gikk i ordinær trafikk for NSB fra 1950 frem til 1985 og overtatt av museet i 1992. Det er med stolthet vi kan presentere dette nyrestaurerte 65 år gamle eksemplet på norsk kulturarv til publikum.
Opplev en unik reise sammen med med "Boggien Dampjazzband"! La deg underholde av de fengende tonene og energiske opptredener på Garnes stasjon. Skap uforglemmelige øyeblikk med live musikk som setter stemningen og løfter reisen til nye høyder.
En egen heldagsbillett vil gi mulighet til et ubegrenset antall reiser og kan brukes på alle tog denne dagen. Ordinære billetter kan ikke benyttes denne dagen. Se rutetider for dagen:

Sist oppdatert: 06/17/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt