Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Gard Nilssens Acoustic Unity

Overview

Den spellemannsnominerte trioen Gard Nilssen´s Acoustic Unity ble startet i 2014 og har siden den gang sluppet fire plater og spilt 60 konserter i Europa, Asia og Amerika. Musikken er egenkomponert og moderne, med et høflig nikk til 60-tallets frijazz sound. Bandet blir omtalt som noe av det beste og friskeste som kommer ut av den skandinaviske jazzscenen om dagen.
Gard Nilssen-trommer
André Roligheten-saxofoner
Ingebrigt Haaker Flaten-kontrabass
Bandet slapp plata "Firehouse" i 2015 til strålende kritikker i inn og utland og den triple liveboksen "Live In Europe" ble nettopp sluppet på det portugisiske plateselskapet Clean-Feed. I forbindelse med dette følger de opp med festivaljobber og turnering i Norge, Europa og USA. Bandet spiller kun egenkomponert musikk, med fokus på samspill, groove, energi, improvisasjon og øyeblikks-kunst, skrevet spesielt for disse tre musikerne. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid. Gard Nilssen´s Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover.
Musikerne er blant de mest aktive og etterspurte på den norske og europeiske jazzscenen om dagen, og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Arild Andersen, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, Amok Amor, Team Hegdal, Susanne Sundfør, Albatrosh, Fredrik Ljungkvist, Bushman´s Revenge, Rune Your Day og Enemy.
På konserten på Spor 5 i Stavanger er ikke bassisten Peter Eldh med, men i hans sted er det kommet et fantastisk vikar; selveste Ingebrigt Haaker Flaten!
"This is one of the best releases I've heard this year and even in the last 2-3 years"
-Free Jazz Collective (5/5 stars)
"Live in Europe provides an audacious excursion into creative music"
-Mark Corroto (Allaboutjazz.com 4/5 stars)
"A group who really find a new way to open things up"
-Dusty Groove (Chicago)
"The musicians who recorded it are outstanding and masterful avant-garde jazz improvisers" 
-Avantscena music blog
"Nilssen er nemlig så forbanna bra på alt han involverer seg i og så kjenner han ingen grenser, sjangre er ikke noe ord som brukes i Nilssens vokabular"
-Tor Hammerø (Tor de Jazz)
"Dette er musikk som hele verden vil ha glede av å høre"
-Salt-Peanuts.eu om "Live In Europe"

  • Last Updated: 17.07.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 5. oktober 2018 kl. 02:00 20:00 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Gard Nilssens Acoustic Unity
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad