Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Gardner og Mullova

  • Edvard Griegs plass 1, Bergen
  • 55 21 62 28
  • 11. april 2018 - 12. april 2018
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Viktoria Mullova spiller Prokofievs virtuose fiolinkonsert og Edward Gardner leder orkesteret i Janáčeks gripende Taras Bulba og Rakhmaninovs energiske symfoniske danser.

Edward Gardner og orkesteret har høstet mye internasjonal ros for sine innspillinger av Janáçeks musikk, og nettopp innspillingen av Taras Bulba ble kåret til månedens orkesterplate av BBC Music Magazine og til ukens cd av The Sunday Times.

Det er naturlig å ta denne musikken med seg når Gardner, Mullova og orkesteret nå skal på turné til Polen, Serbia og Italia. Den symfoniske rapsodien Taras Bulba gjenspeiler Janáçeks glødende sympati med den russiske nasjon, og verket tar for seg tre sterke episoder i Gogols novelle av samme navn.

Det blir gjensyn med Viktoria Mullova i Prokofievs andre fiolinkonsert, komponert i 1935, mens han fremdeles bodde i Paris. Den mesterlig orkestrerte konserten er lyrisk og virtuos, men har også en underliggende spenning.

Kveldens, og Rakhmaninovs, siste verk fikk sin premiere i New York i 1941, og ble et av hans mest populære. Vi kjenner igjen hans russiske og lyriske stil samt levende rytmiske innslag.

«A truly blazing performance of Taras Bulba», BBC Music Magazine om Gardner og orkesterets innspilling.

  • Last Updated: 11.10.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

ons 11. april 2018 14:00 16:00

tors 12. april 2018 19:30 21:30

See All
Gardner og Mullova
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad