Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Haugalandet Haugesund

GARP 17

Overview

Hele Norge vil huske 22. juli 2011 og det grusomme terrorangrepet som skjedde i Oslo og på Utøya i lang tid framover.

Sondre Furseth Dale fra Haugesund var et av ofrene på Utøya 22. juli 2011

Han levde og engasjerte seg for de fineste verdiene musikk og kultur har å by på - det progressive, ikke det destruktive. - Det sistnevnte ble han altså et offer for …

For å minnes den engasjerte ungdomspolitikeren, kulturentusiasten og rockemusikeren ble det av hans nære venner og familien etablert en stiftelse og opprettet et minnefond i hans navn.

«Stiftelsen «Sondre F. Dales Minnefond» har satt seg som formål å bidra til å fremme utviklingen av unge uetablerte kulturpersoner eller grupper med tilhørighet til Haugalandet, fortrinnsvis ved å bistå med midler fra fondet, som et stipend, for å realisere prosjekter som kan ha musikalsk eller annen kulturfremmende aktivitet.»

Det er viktig å merke seg at stiftelsen er upolitisk, og har kun som formål å fremme ungdomskultur.

Stiftelsen i samarbeid med Høvleriet arrangerer årlig minst en konsertkveld, under tittelen «GARP», med en blanding av unge lokale og mer etablerte musikere. I forbindelse med denne konserten utdeles stipend til en ung kreativ person eller en gruppe som bruker sine utøvende evner på fortrinnsvis musikk eller annen ungdomskulturfremmende aktivitet. For mange av distriktets musikere er dette en av årets store begivenheter der alle stiller opp for en god sak.

Vi er i full gang med å booke årets arrangement som går av stabelen 27 desember med flere aktuelle lokale band som f.eks:

Undergrünnen

Haugesundsbandet Undergrünnen pøser ut psych-garasjerock med inspirasjon fra steppene i Afrika og tyske krautrock-klubber. Låtene er proppet fulle av steroider og lett antennelige eksplosiver, mens bandet som vanlig setter av gårde i et voldsomt tempo. Rytmeseksjonen kunne vunnet 2. Verdenskrig alene og gitarist og vokalist Pål Jackman er alltid allestedsnærvende og er en av nåtidens råeste scenepersonligheter. Bandmedlemmene har fartstid i band som The Low Frequency in Stereo, Lumen Drones og Wünderkammer. Vokalist Pål Jackman vant også en Emmy som regisør for tv-serien Mammon 2. Undergrünnen gir ut på platelabelen Jansen Plateproduksjon. Debutalbummet ble belønnet med en Spellemannsnominasjon i kategorien rock og mottok fantastiske kritikker verden over.

Christina Bjordal

Bjordal er født og oppvokst i Haugesund og har gitt ut tre album på Universal Music som alle har høstet svært gode kritikker. Hun har turnert i både inn- og utland og spilt ved bl.a Kongsberg Jazzfestival, Nattjazz i Bergen, Oslo Jazzfestival og Sildajazz i Haugesund. Hun har også opptrådd på de norske ambassadene i London, Edinburgh, New Dehli og Dhaka(Bangladesh) I løpet av sin 18 år lange karriere har hun også blitt tildelt en rekke priser og utnevnelser. Nå sist aktuell i rollen som Pontius Pilatus i Haugesund Teaters oppsetning Jesus Christ Superstar.

Klengenavn

KLENGENAVN er et nytt band med base i Haugesund som hadde sin første konsert som Klengenavn på Pitters kafe under kulturnatt forrige helg. Fullt hus og trampeklapp. Herlig!
Medlemmene har ulike bakgrunner både musikalsk og geografisk. Musikken må skapes gjennom kompromiss og samarbeid.
Joppe Vie fra Grong spiller bass og korer. Øyvind Børgesen fra Haugesund spiller trommer og korer. Unggutten Cristopher "lillegutt" Penzo spiller gitar. Sammen med Gunnar Toft (som også er fra Haugesund) sine sanger på dialekt blir produktet levende poprock-musikk i et stort univers. Første digitale single ble sluppet 20. oktober og klatrer fortsatt på vår lokale topp40-liste på radio102. Neste låt slippes mars 2018.
Bandet jobber sporadisk i studio og satser på å ha klar en EP iløpet av 2018.
Nå vil de ut og spille for å lage historie!

Rossman

«Med hodet full av blindveier skildrer Rossman livet som ung og dum herremann sammen med sitt skranglete fem-manns rockeorkester.»

Aslak Rossehaug er frontmann og låtskriver i kvartetten Rossman

Veldig aktuell i sin fremragende tolkning av rollen som Jesus i Haugesund Teaters oppsetning Jesus Christ Superstar…

Palmface

Palmface er indie-rockere fra Karmøy. Stikkordene er uheldbredelig skranglete poplåter med utemmelige gitarer og fokus gode refreng. Med mange år som band på ryggen, og platedebuten "Waste A Day", har de merkert seg både på hjemmebane og i flere av de store byene i Norge.

Omsider er bandet godt i gang med å ferdigstille neste utgivelse for 2018 etter mye låtarbeid. Og til de som kjenner musikken fra før, kan de røpe at det er i kjent stil!

Good Intentions

Good Intentions er fire unge karer som spiller kjapp og drivende pop-punk. Med punchy basslinjer, rytmiske gitarriff, hardtslående trommer og ropende vokal skaper bandet et stort og fyldig lydbilde. Låtene er raske, enkle, men også dynamiske, og er ikke vanskelige å like. Selv om dette er pop-punk, kan man også høre snev av reggae, blues og metal på visse deler i låtene. Bandet består av Ole Marius Saltvik (Gitar, lead vokal), Johan Nes (Trommer), Asle Lyngstad (Bass, vokal) og Filip Nikitas Log (Gitar, vokal), som er alle er fra Karmøy. Høsten 2016 tok de opp sin debut-EP på 6 låter med Jarle Langåker som studiotekniker (Kindred Fever, Longfield & Super Skeleton) i hans studio. Good Intentions har for det meste spilt på Haugalandet, samt som i Stavanger. De har vært oppvarmingsband for Taking Names (tidligere Fasit) og Kitfai. Gutta leverer et live-show som smeller hardt.

Konferansier i år blir Norvald «Rismannen» Nilsen

Og kanskje kommer det enda flere spennende artister…

Det er en formidabel dugnadsånd i distriktets musikkmiljø og folk stiller velvillig og vederlagsfritt opp for en slik sak.

Stipendet er til nå utdelt seks ganger til fremragende og lovende artister som medlemmene i bandet «Funeralis» (2011), den særdeles talentfulle filmskaperen Andreas Drange Jensen (2012), skrangle indie-rockerene «Palmface» (2013), multiinstrumentalisten og jazzmusikeren Dorothea Økland (2014), singer songwriter og publikumsyndlingen Emilie Røine Østebø (2015) og nå sist multikunstneren og «kunstnerkidden» Linn Isabel Eielsen (2016)..

Stipendet tildeles etter utvelgelse blant på forhånd nominerte kandidater. Enhver organisasjon eller privatperson står selvfølgelig fritt til å nominere kandidater.

Det finnes mange flotte talenter lokalt på Haugalandet som vi håper at vi kan hjelpe litt på vei med for eksempel et nytt prosjekt som de brenner for, leie av øvingslokaler, kreativ aktivitet eller kanskje bare et bedre instrument å spille på… Fondet krever ingen rapportering om hva stipendet blir brukt til, men vi forutsetter selvfølgelig at pengene brukes til de formål som kandidaten er nominert for.

Dette er og skal være Sondres arv til lokalmiljøet og slik skal hans tanker og ideer kan leve og virke videre blant oss ved å inspirere og støtte kreativ ungdom fra distriktet …

Stiftelsen har gjennom disse årene hatt fokus på å bygge grunnkapital for minnefondet - slik at avkastningen på fondet løpende kan dekke stipendets beløp.

Vi er enda ikke helt i mål med å oppnå full grunnkapital slik at stipendet kan vare til evig tid, så fokus fortsatt er å få til et fortsatt godt samarbeid med eksterne partnere.

Kontakt:

Per Steinar Lie | mob: 40427933 // per.s.lie@gmail.com

Johnny Liadal | mob. 95240073 // johnnyliadal@gmail.com

  • Last Updated: 27.11.2017
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

ons 27. desember 2017 20:00

See All
GARP 17
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad