Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

GJØKEREDET

Overview

One Flew Over the Cuckoo's Nest. Regi: Milos Forman. USA 1975. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: norsk. 35mm, 2t 14min.
Jack Nicholsons McMurphy soner en dom for voldtekt ("Hun var 15, men så ut som 19, og var så heit at jeg måtte sy buksene etterpå") og står i fare for å bli sendt på straffarbeid på grunn av en del episoder i fengselet. I stedet simulerer han gal og lykkes slik å bli sendt til en mentalinstitusjon for observasjon.
Gjøkeredet er ingen komedie, men den er morsom. I følge Milos Forman var den heller ikke ment som en satire. Boka filmen er basert på, skrevet av Ken Kesey, ble på 60-tallet en kultbok for alle de som følte seg som utskudd og som ikke følte seg hjemme i det etablerte samfunnet. Gjøkeredet høstet hele fem Oscars, bl.a. fikk Jack Nicholson prisen for beste mannlige hovedrolle. Ingen overraskelse for den som har sett filmen – her møter vi en Nicholson i absolutt storform.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

on. 22. juni 2022 18:00 20:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
GJØKEREDET
Your Recently Viewed Pages