Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

GJENDINE OG JØRGINE - Om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv

Mer info

I denne konserten fortelles det om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv, Gjendine og Jørgine.

Camilla Granlien – vokal
Mari Skeie Ljones – fele
Alf Hulbækmo – piano

Jørgine Boomer (1887-1971) og Gjendine Slålien (1871- 1972) kom begge fra enkle kår i Bøverdalen, i Gudbrandsdalen.

Jørgine reiste over til Amerika, jobbet seg oppover og giftet seg med hotelldirektøren Lucius Boomer ved Waldorf Astoria hotell i New York. Sammen drev de hotellet fram til hans død. Hun vanket i sosieteten i New York, sørget for at Frank Sinatra fikk fart på karrieren ved å gi han jobb ved hotellet som musiker, lyttet til Cole Porter mens han komponerte, kjente presidenter og kongelige og var høyt elsket av mange av sine spesielle gjester. Hun reiste flere ganger hjem til Bøverdalen og bygde seg en Villa Jotunheimen både der og i USA.

Gjendine derimot, var budeie og Edvard Griegs største kilde når det gjaldt folkemusikken. Hun forlot aldri sitt hjemsted til tross for frierier og tilbud om sangutdanning i utlandet. Hun trollbandt folk med sin sangstemme, hun var lystig og kjapp i replikken og kunne ikke leve uten fjellet rundt seg.

To sjarmerende damer med bein i nesa. Samtidig, to veldig ulike damer. Den ene med mye eventyrlyst og ivrig etter å reise og se, mens den andre i stedet lot verden komme til seg.

Sist oppdatert: 05/29/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt