Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Gjengangere

Overview

- Den som ikke lever i sannhetens lys, skaper et mørke.

- Den som ikke lever i sannhetens lys, skaper et mørke.

Opplev et mesterlig drama fra en av teaterhistoriens viktigste forfattere når vi kickstarter sesongen med Henrik Ibsens Gengangere. Regien er lagt i hendene på vår tidligere teatersjef Hanne Tømta.  
I hovedrollene kan publikum glede seg til to av Rogaland Teaters garvede skuespillere, nemlig Marianne Holter og Anders Dale, som fru Alving og pastor Manders, hennes ungdoms brennende kjærlighet.

Ibsen var på kvinnenes side! Det viser han i mange av sine skuespill, men nok sterkest i de to store dramaene Et dukkehjem og Gjengangere, som han skrev med to års mellomrom. 

I Et dukkehjem tok Ibsen fatt i kvinnens rolle i samfunnet og familien, i Gjengangere graver han dypere. Her viser han at den enkelte bærer ansvaret for sine egne handlinger. I Et dukkehjem fikk Nora lov til å slippe fri. I Gjengangere forsøker fru Alving på det samme, men hun låses bare mer og mer fast til det livet hun har levd.

Det er en knugende atmosfære over det Alvingske hjem. Der gjengangere og konvensjoner har dominert. Og Fru Alvings skjebnesvangre valg har skapt en fremtid uten håp.

Hun har en sønn som er dødsdømt av ektemannens syndige liv. Synder som hun trodde hun reddet sønnen fra ved å sende ham bort. Når solen endelig rinner over dette dystre hjemmet og den unge Osvald Alving kommer hjem etter farens død, blir ikke gjensynet den lykken hans mor har sett frem til.  

Gjengangere er et sterkt og svært sammensatt drama, et oppgjør med det hykleriske og borgerlige samfunnet og ikke minst en kamp for kvinnens rett til å bestemme over sitt eget liv. Skrevet i 1881, men fortsatt sjokkerende aktuelt. Det er klassisk teater på sitt beste.

  • Last Updated: 17.01.2022
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 16. februar 2022 19:30

to. 17. februar 2022 19:30

fr. 25. februar 2022 19:30

lø. 26. februar 2022 18:00

ti. 1. mars 2022 19:30

on. 2. mars 2022 19:30

to. 3. mars 2022 19:30

fr. 4. mars 2022 19:30

lø. 5. mars 2022 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Gjengangere
Your Recently Viewed Pages