Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Gladmat 2018

Overview

Skandinavias største matfestival! Gladmat oppsto i nettverket Matfylket Rogaland, som så et behov for å formidle noe av det regionen har å by på innen mat og kultur. Det profesjonelle matfolket skulle sammen med amatørvirksomhet smelte sammen i naturlige og spennende koblinger.

Den første Gladmatfestival fant sted i 1998 og ble en suksess. Festivalen er et av høydepunktene i sommersesongen i Stavanger, og trekker over 250 000 gjester over de fire dagene festivalen avholdes. Vi kan slå fast at Gladmat er Nordens største matfestival, og er blitt et knutepunkt og ressurssenter for vår matregion. Engasjementet i regionen er stort hva angår mat og matkvalitet. Nybrottsarbeid innen landbruk og matindustriell utvikling har en viktig arena for å nå ut til næring og forbrukere.

På åpningsdagen deles Matkulturprisen ut til en rogalending som har vært aktiv med å fremme matkulturen i Rogaland. Årets gladmatbok lanseres også på åpningsdagen.

Under Gladmatfestivalen kan du velge og vrake mellom ulike matopplevelser. Over 100 små og store utstillere tilbyr alt fra alger til rømmegrøt, og på de fleste standene finnes det en eller flere Gladmatrett(er) til 30 kr som gjør det mulig å smake på en hel rekke av herlighetene. På kveldstid serveres Gladmatmiddag som inkluderer underholdning i tillegg til en utvalgt meny. Under festivalen arrangeres kurs for barn og voksne, og på storscenen på Torget er det kokkeshow og demonstrasjoner fra noen av landets beste kokker.

Målet for festivalen er å skape matopplevelser både for matelskere og for familier, nye smaker, ny kunnskap og ny inspirasjon, gjennom mat, kurs, foredrag og underholdning. 

  • Last Updated: 20.11.2017
  • Source: Region Stavanger
Dates

ons 18. juli 2018 0:00

tors 19. juli 2018 0:00

fre 20. juli 2018 0:00

lør 21. juli 2018 0:00

See All
Gladmat 2018
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad