Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Bø i Telemark

Goliat

Overview

GOLIAT er den andre spillefilmen til den svenske regissøren Peter Grönlund. I 2015 gjorde han gjorde brakdebut med FLUKTEN (TJUVHEDER), som tok storeslem Guldbagge-utdelningen. Nå er han tilbake med en sterk dramathriller som igjen skildrer mennesker som faller utenfor samfunnet og som vi sjeldent ser på film. Rollene i filmen spilles med stor kraft av ikke-profesjonelle skuespillere.

GOLIAT vant fire priser under Guldbagge-utdelingen i januar, for beste manus, beste klipp, beste originalmusikk og beste mannlige hovedrolle (Joakim Sällquist)

GOLIAT er en film med drivende spenning og rå realisme, men også en svært rørende fortelling om familiebånd og det umulige valget som unge Kimmie blir stilt overfor.


«Den beste og emosjonelt sterkeste filmen som Sverige har laget på lenge» - MovieZine
«En av høstens beste filmer» - TT
«Brutalt og gripende familiedrama fra det bortglemte fattig-Sverige» - Dagens Nyheter
«Tydlige ekko fra Gudfaren» - Göteborgs-posten
«Peter Grönlund lager fiksjon med så mye blod, svette og tårer at resultatet føles enda mer levende enn de fleste dokumentarer» - SVT


REGISSØR PETER GRÖNLUND OM FILMEN:

«GOLIAT er en historie om Sverige i dag, skildret gjennom en kriminell familie. Bakteppet er nedlagt industri, økende ulikheter og et hardt politisk klima.

Jeg er interessert i marginaliserte mennesker og i å sette de inn i en sosialpolitisk kontekst. Som i min forrige film FLUKTEN handler det om forholdet mellom individ og gruppe, og geografiske og kulturelt betingede utmarker der mennesker tar saken i egne hender. Steder der fremmedgjørelse og forverrede levevilkår skaper en forskyvning i normer som gradvis forandrer en familie, en slekt eller et helt samfunn. Historien i GOLIAT består av konflikter som har gått i arv, maktesløshet og en forakt for staten; en klaustrofobisk verden av lovløshet.» Trailer: https://youtu.be/UMhJwMXkMcI&rel=0

  • Last Updated: 14.08.2019
  • Source: Reisemål Bø AS
Dates

ti. 3. september 2019 18:30 20:06

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Goliat
Your Recently Viewed Pages