Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Gorrlaus: Anne Hytta

  • Kvitsøygaten 25, Stavanger
  • +47 51530595
  • 13. november 2021
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

I kveld blir det fokus på folkemusikaren Anne Hytta. Me kjem til å få høyre både solo hardingfelespel i tradisjonell stil og hardingfela i samklang med kontrabass og perkusjon i trioen Hytta.

Gorrlaus 13. november - Anne Hytta + Hytta
Dørene opnar 19.00
Konsert startar 20.00
Anne Hytta: solo hardingfele + Hytta
Anne Hytta: hardingfele
Jo Skaansar: kontrabass
Ulrik Ibsen Thorsrud: perkusjon
I kveld blir det fokus på folkemusikaren Anne Hytta. Me kjem til å få høyre både solo hardingfelespel i tradisjonell stil og hardingfela i samklang med kontrabass og perkusjon i trioen Hytta. Som 11-åring byrja Anne Hytta i hardingfelelære hos spelemannen Einar Løndal (1914-2006) frå Tuddal i Telemark. Han kom frå ein familie av spelemenn i mange generasjonar og faren Svein forma ut slåttar i eigen stil, seinere kalla Løndalspel, som på mange måtar er det musikalske morsmålet til Hytta.
Trioen ,Hytta, spelar musikk i skjeringspunktet. Dei jobbar med tonar og klangar frå tradisjonsmusikken og set det saman til noko nytt. Dei nyttar ofte gorrlaus stille.
Forutan Anne Hytte består trioen av Jo Skaansar og Ulrik Ibsen Thorsrud. Jo Skaansar er kontrabassist, komponist og psykolog. Han gav nyleg ut ei plate med musikk til Edvard Hoem sine tekstar. Ulrik Ibsen Thorsrud er perkusjonist og lydkunstnar. Han arbeider som solist og i fleire ensembler, blant anna impro-trioen Parallax.
Konserten i kveld går over to sett med ein pause i mellom.

  • Last Updated: 15.10.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 13. november 2021 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Gorrlaus: Anne Hytta
Your Recently Viewed Pages