VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Gorrlaus with Per Gudmundson, Ola Bäckström and Stein Versto

Overview

Per Gudmundson og Ola Bäckström spelar musikk frå Dalarna i Sverige. Meir spesefikt Rättvik og Ore.

Per Gudmundson og Ola Bäckström spelar musikk frå Dalarna i Sverige. Meir spesefikt Rättvik og Ore. I Dalarna lever tradisjonane framleis i beste velgåande og det er mykje flott musikk å spora attende til dei traktane. Gudmundson og Bäckström har kjent kverandre og spelt saman siden 70-tallet og har gjort fleire utgjevingar saman. Gudmundson hadde og ei sentral rolle i gjenopplivinga av den svenske sekkepipa. Det er kanskje ikkje så mange som er klar over det, men sekkepipe er eit instrument som har blitt spelt i Sverige i hundrevis av år. Frå 1500-tallet til godt utover 1900-tallet. Siste spelemann som hadde tradisjonen i arv døydde i 1949. Saman med intrumentmakar Leif Eriksson, lagde Gudmundson rekonstruksjonar av gamle sekkepiper frå Dalarna. Dette resulterte i utgjevinga "säckpipa" i 1983. Ola Bäckström er og med på denne innspelinga, og det er ei imponerande framsyning av den svenske sekkepipa, både solo og i samspel med lire, fele og vokal. Gudmundson og Bäckström kjem til å spele fyrste del av konserten med sekkepipe og fele og andre del med to feler. 
Stein Versto er hardingfelespelemann, forfattar, lyrikar og omsettar frå Vinje i Telemark. Versto debuterte som forfattar med novellesamlinga "Ho blei borte i trappene", som fekk Tarjei Vesaas' debutantpris i 1990. Hardingfelespel har han lært av storleiker som Bjarne Herrefoss, Kjetil Løndal og Eivind Mo. I 2011 gav han ut Urjen, ei flott innspeling med slåttar av Olav og Eivind Groven. I fjor gav han ut boka, "Tonen frå heimlandet", på sitt eiege forlag, "Uteksti". Boka tar for seg smedal-spelemennene som utvandra til USA. Konserten med Stein Versto kjem til å bestå av slåttar frå Olav og Eivind Groven og frå Eiliv og Gunleik Smedal. 

Dører opnar: 19:00Konsert start: 20:00Billetter: 150,- Ordinær // 100,- Student
NB!! KUN FORHÅNDSBESTILLING GJENNOM TICKETCO!!

Attention!!

Grunnet corona situasjonen er vi nødt til å ha fulle navn på alle individer som deltar på dette eventet. Vi ber deg derfor om å sende oss fulle navn + tlf. nummer til info@rimi-imir.no (i tillegg til å kjøpe billett på ticketco). Vær vennlig å merke eposten med hvilken event du deltar på.Tusentakk for forståelsen.


Per Gudmundson: svensk sekkepipe og fele Ola Bäckström: fele 
Stein Versto: hardingfele 

 

  • Last Updated: 22.09.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 21. november 2020 20:00 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Gorrlaus with Per Gudmundson, Ola Bäckström and Stein Versto
Your Recently Viewed Pages