Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Gråten (Feiltakelsen)

Overview

Velkommen tårer, velkommen motsetninger.

Dieter Roth er (og forblir) en avviker. Også fordi fornavnet hans iblant mister en bokstav, slik at Dieter Roth plutselig blir til Diter Roth og ingen vet helt hvorfor. Men det er mer ved Avviker Roth enn bare dette. Med Sveits som utgangspunkt reiste han verden over, og bosatte seg til slutt i Reykjavik. Der arbeidet Roth med sitt formidable livsverk, skapte skulpturer, malte, tegnet og – skrev. Få er klar over at han skrev, men for Roth selv var det avgjørende. Ingenting annet, sa han en gang, var så viktig som «å skrive ... eller la oss si: tenke. Og sette sammen setninger.»
 
På slutten av 1980-tallet ga Roth to spesialutgaver av tekstene sine til musiker og regissør Christoph Marthaler, og utdrag fra disse tekstene dukket stadig opp i hans produksjoner.
 
Nå, snart 30 år senere, møtes Roth og Marthaler i all offentlighet. Selv om deres veier sjelden har krysset hverandre, har disse to sveitsiske avvikerne mye til felles. For eksempel en utpreget svakhet for den sakte forringelsen av kropp, ånd og sjokolade i løpet av tidens ugjenkallelige gang.  

Velkommen, tårer av alle slag, velkommen motstridende verden.

Den sveitsiske regissøren Christoph Marthaler mottok Den internasjonale Ibsen-prisen i 2018, og har blant annet gjestet Festspillene med forestillingene ±0 og King Size i henholdsvis 2011 og 2015. Gråten (Feiltakelsen) var opprinnelig planlagt til festspillprogrammet i 2020. Etter flere pandemiutsettelser kunne forestillingen dra på europaturné i høst, og kommer nå endelig til Festspillene.  

«Lenge leve Marthaler-teateret.»
– FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Foto: Gina Folly
STØTTET AV

Støttet av H. Westfal-Larsen
og Hustru Anna Westfal-Larsens Almennyttige Fond, Georg
und Bertha Schwyzer-Winiker Stiftung og Pro
Helvetia

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

to. 26. mai 2022 19:00 20:45

fr. 27. mai 2022 19:00 20:45

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Gråten (Feiltakelsen)
Your Recently Viewed Pages