Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Kulturhuset Ælvespeilet

Grå gubber leker med fyrstikker

  • Storgt. 164, Porsgrunn
  • +47 35547005
  • 5. november 2016 - 5. november 2016
  •  /  12:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

HC Andersens historie om piken med svovelstikkene blir gjenfortalt på en humoristisk og tankevekkende måte i dette figurteatret, som fremføres med spilleglede, galskap og lekenhet.

Om forestillingen
Den lille piken med fyrstikkene av H. C. Andersen handler om den fattige jenta som går gatelangs i kulda på selveste nyttårsaften for å selge fyrstikker. Ingen kjøper noe av henne. Hun våger ikke gå hjem til sin alkoholiserte far, for han slår henne helseløs hvis hun kommer hjem uten penger. I stedet fryser den lille piken i hjel i snøen utenfor de rikes hus.

I vår forestilling skal dukkespilleren, Tessa framføre «Piken med svovelstikkene», men hennes publikum blir forsinket på grunn av gjøgleren, Erlend som opptrer like utenfor teaterlokalet. Mens han gjøgler utendørs prøver hun å lokke publikum inn for å fortelle eventyr for barna. Det starter med konflikt, men de får etter hvert et felles prosjekt, et prosjekt som også sammenfaller med ønsket hos barna i salen. Alle vil redde den lille piken fra døden. Dermed blir den planlagte forestillingen oppstykket og endret. Dukkespilleren og Gjøgleren forenes i ønsket om å redde den lille piken. Men er det mulig å endre H. C. Andersens eventyr?

Humoristisk og tankevekkende
Kattas er et annerledes teater, et teater som mikser illusjon, magi og burlesk humor i en uimotståelig blanding. Dette er en forestilling om et eventyr mange av oss kjenner svært godt, men i Grå Gubber ånd blir det forviklinger, og forestillingen utspiller seg på flere plan. Det handler like mye om spillerne i Kattas og deres forhold til hverandre, figurene og den verden vi lever i som det handler om H. C. Andersens verdensberømte eventyr. Men vi mener likevel at vi er svært trofaste mot den store dikterens intensjoner.

Historien om Piken med svovelstikkene er trist, men vi forteller på en humoristisk og tankevekkende måte. Publikum skal få en opplevelse som gjør inntrykk og som forhåpentligvis gir gjenklang også senere i livet. Vi ønsker at forestillingen skal bidra til samtaler og refleksjoner mellom barn og voksne, men også latter og smil.

Passer for barn mellom 5 og 12 år. 

Kjøp billett

  • Last Updated: 01.08.2016
  • Source: VisitGrenland AS
Dates
lørdag 5. november 2016

See All
Click to activate
Porsgrunn, Norway
The latitude and longitude
59° 8' 30" N / 9° 39' 19" E
Grå gubber leker med fyrstikker
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad