Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Great plans for future musicals

Inspirert av 50-talls musikaler som Kiss me Kate og Singing in the Rain har Øyvind Torvund komponert sin første utopiske musikal.

Festspillkomponisten har jobbet med «Plans»-serien for musikk siden 2015, og har laget musikalske planer for opera, fiolin, vokal og ulike ensembler. Spontane ideer skisseres ned på papiret, og ut ifra disse fantasifulle tankebyksene komponerer Torvund ny musikk. Musikken fremføres med skissene på storskjerm, slik at publikum kan forestille seg mer eller mindre umulige situasjoner mens de lytter.

– Planene er fantasier eller drømmer. I musikalen i fremtiden kan man kanskje sveve rundt og splætte ut i en bløtkake, steppe i skyene eller forflytte seg i tid og rom. Det er en stor skje med nostalgi, kombinert med et lyduttrykk med elektroniske, abstrakte elementer sammen med melodiene, sier komponisten.

Musikken fremføres av BIT20 Ensemble, som har et nært forhold til Torvunds kunstnerskap. Sammen vant de Spellemann i 2020. På scenen står også mezzosopran Tora Augestad, Jørgen Træen på synth og Kjetil Møster på saksofon.

I tillegg til den nye musikalen, fremføres nye arrangement av Torvunds Plans for sinfonietta og korte utdrag fra The Exotica Album, som er skrevet til BIT20 Ensemble.

Bilde over: Øyvind Torvund. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

En samproduksjon mellom ​Festspillene i Bergen og BIT20 Ensemble

Sist oppdatert: 12/08/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt