Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik RINGERIKE

Greg Niemczuk - Hyllest til Beethoven 250 år

Overview

Greg Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land – likeledes Amerika, Asia, Afrika og Australia.

I 2010 vant han 1. pris i den store Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 vant han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister. Hans siste utmerkelse var publikums-prisen under Busan Maru International Music Festival i Sør-Korea høsten 2016. Greg Niemczuk har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre. Han har spilt konserter i Norge hvert år siden 2010 og skal under denne vår-turnéen holde 15 konserter i Norge.

I år er det 250 år siden Ludvig van Beethoven ble født og dette jubileet vil bli feiret over hele verden – også på Ringerike! Og Greg Niemczuk vil naturligvis være med å markere denne giganten innen den klassiske musikken. Og han gjør det ved å hente fram en del av Beethovens mest kjente og mest populære verk for piano. Selv om Greg Niemczuk er mest kjent som Chopin-tolker elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Gregs hjerte. Han har f.eks. alle Beethovens pianokonserter på sitt repertoar. Sist høst var Greg for øvrig solist i Beethovens 5. klaverkonsert – «Keiserkonserten» - med et symfoniorkester i Ecuador.

Greg Niemczuk får stadig større fotfeste i Norge. Overalt hvor han spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, beskjeden og takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer.

  • Last Updated: 06.01.2020
  • Source: Turistkontoret Gjøvik Land Toten
Dates

fr. 24. april 2020 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Greg Niemczuk - Hyllest til Beethoven 250 år
Your Recently Viewed Pages