VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Gregoriansk sang og historiske instrumenter

  • Mosterøyveien 801, Mosterøy
  • +47 51842700
  • 11. april 2021
  •  /  14:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Denne søndagen blir det konsert med historisk musikk på Utstein kloster.

Hvert år gjør studenter fra Universitetet i Stavanger et dypdykk i den historiske musikken. Bjergsted barokktrompet og sackbut laug spiller på messinginstrumenter fra 1600 og 1700-tallet, og det historiske repertoaret egnet seg godt i de historiske omgivelsene på Utstein kloster.

Det gjør også den gregorianske sangen. Koret Schola Solensis har i 25 år dyrket den aller eldste kirkemusikken vi har her i landet, og har spesialisert seg på å gi liv og lyd til den gregorianske sangskatten som har vært brukt til messer og klosterliv i Norge. Koret ledes av Ragnhild Zetterstrøm.

Bjergsted barokktrompet og sackbut laug består av klassiske messingstudenter fra Universitetet i Stavanger. Studentene spiller på kopier av gamle trompeter – barokktrompeter og gamle tromboner – barokktromboner (også kalt sackbuts). Disse instrumentene har en litt annerledes og spennende klang, og repertoaret er messingmusikk fra 1600 og 1700 tallet. Ensemblet blir ledet av Linda Saglien Svensen og Michelle Lindboe.

Vi kan love en spennende og annerledes konsert med en blanding av gregoriansk kirkemusikk framført av kor og instrumental messingmusikk fra renessansen og barokken.

 

  • Last Updated: 18.02.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

sø. 11. april 2021 14:00 15:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Gregoriansk sang og historiske instrumenter
Your Recently Viewed Pages