Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Grieg in Bergen - Håkonshallen - DANIEL THORELL, CELLO - TOR ERIK SEIME PETTERSEN, PIANO

Mer info

Musikalsk symbiose!

Program vil bli annonsert senere

Daniel Thorell er en cellist fra Stockholm. Tross sine bare 26 år har han alt gjort stor suksess som solist og kammermusiker både nasjonalt og internasjonalt. Lovprist for sin modenhet og uttrykksfulle musikk blir han betraktet som en av Skandinavias nest lovende cellister. Han er første pris vinner i ikke mindre enn 9 internasjonale konkurranser, av disse kanskje den mest prominente Rovere D`Oro (2017), hvor han også ble tildelt gullmedalje. I mai 2019 ble han 1. pris vinner i Markneukirchen International Cello Competition.

Født inn i en musikerfamilie, begynte Daniel å spille cello 5 år gammel. Han gjorde sin debut som solist som 11-åring  med Saint-Saëns cello konsert i a moll med Svensk radio symfoni orkester. Siden har han jevnlig opptrådt som solist med orkestre som Stockholm filharmonien og Gøteborg symfoniorkester.  I sesongen 2018/2019 var han dessuten solist med Rokokko variasjonene, Schumanns cellokonsert samt Saint-Saens cello konsert, og som kammermusiker i festivaler i Skandinavia og Tyskland. Siden 2019 er han medlem av strykekvartetten Opus 13, som i 2022 ble belønnet med 2. pris i Banff internasjonale strykekvartett konkurranse. Kvartetten har også spilt på festivaler som Kamermuziek festival Utrecht, Risør kammermusikkfest, Valdres sommersymfoni, Midtåsen kulturfestival og flere andre. I 2021 gjorde Opus 13 sin debut under Oslo Kvartett Serie.

Daniel har nylig fullført sitt diplom ved Norges Musikkhøgskole under prod. Thorleif Thedéen og deltar jevnlig i mesterklasser rundt i verden med svært anerkjente pedagoger.. Han er mottager av en lang rekke stipend

Pianisten Tor Erik Seime Pettersen har sin utdanning fra Griegakademiet i Bergen, Universitetet i Stavanger og Kungliga musikhögskolan i Stockholm, hvor han studerte hos bl.a. Audun Kayser, Håkon Austbø og Staffan Scheja.
Han er en ettertraktet solist, kammermusiker og akkompagnatør, med opptredener bak seg i en lang rekke land i Europa og i USA - selv om han i dag først fremst har sitt daglige virke her i Bergen og på vestlandet.

Tor Erik har opptrådt som solist med Bergen filharmoniske orkester (hvor han også regelmessig medvirker som orkesterpianist) og med mange av de norske elitekorpsene, og han har spilt en lang rekke konserter under bl.a. Festspillene i Bergen, Grieg in Bergen Festival og flere større festivaler både i Norge og i utlandet.

Tor Erik har vært ansatt som akkompagnatør ved både Griegakademiet og Universitetet i Stavanger, og han har jevnlig engasjementer for bl.a. Bergen nasjonale opera, Bergen filharmoniske kor, Norges musikkorps forbund og De unges orkesterforbund, og ellers en utstrakt frilansvirksomhet som utøver.
Han har også i en årrekke vært tilknyttet musikklinjene ved Langhaugen videregående skole og Bergen private gymnas.

Sist oppdatert: 04/12/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt