Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Grieg in Bergen - Håkonshallen - NOVO Quartet

Mer info

Kaya Kato Møller, violinNikolai Vasili Nedergaard, violin
Daniel Sledzinski, violaSigne Ebstrup Bitsch, cello

PROGRAMC. Nielsen  (1865-1931)
Strykekvartett Op 5 nr. 2 i f moll P. Glass (1937)
Strykekvartett nr. 2 "Company" R. Schumann (1810-1856)
Strykekvartett Op 41 nr 3

NOVO QUARTET
Blandt de mest ettertraktede unge ensembler i Danmark har NOVO Quartet, etter fem års dedikert arbeide, allerede høstet annerkjennelse ved flere prestisjefylte internasjonale konkurranser. 

Nylig vant de både førsteplassen og fire andre priser ved Geneva International Music Competition 2023. Dessuten ble de utvalgt av Statens Kunstfond til karriereprogrammet 'Den Unge Kunstneriske Elite' 2024-26. Tidligere på året vant de førsteplassen samt publikumsprisen ved Irene Steels-Wilsing International String Quartet Competition i Heidelberg, samt andreplassen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition i København.

De første fire år hadde kvartetten Tim Frederiksen som mentor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I øyeblikket er de innskrevet i programmer både på Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, som en del av det prestisjefylte kammermusikprogram ECMA, samt på École Normale de Musique de Paris. Her mottar de mentorstøtte fra Johannes Meissl og Quatuor Modigliani. I tillegg har kvartetten gjort seg nytte av musikalsk veiledning fra annerkjente kunstnere som medlemmer av Alban Berg Quartet, Artemis Quartet, Quatuor Ebene, Jerusalem Quartet og Den Danske Strygekvartet. Hvert av disse reise- og læringsopphold under forskjellige undervisere har beriket gruppen med ikke bare musikalsk dyktighet, men også verdifulle kulturelle perspektiver og internasjonal erfaring.

NOVO Quartet har vært aktive på både danske og internasjonale scener, fra Kina til USA, fra Sveits til Grønland. De har medvirket i flere radioprogrammer og samarbeidet med anerkjente kunstnere som pianistene Alexander Lonquich og Per Tengstrand, cellisten Andreas Brantelid, hornisten Felix Klieser samt en rekke ensembler, herunder Dreamers' Circus, Quatuor Modigliani og Jerusalem Quartet.

NOVO's ungdommelige ånd og kreative tilgang har ført til en bredt spekter av prosjekter. De arrangerer bl.a. sin egen kammermusikkserie, "Across Chamber Music Series," som sikter mot å skape musikk på tvers av grenser i samarbeid med andre unge kammermusikere. De har også samarbeidet med nålevende danske komponister – et særligt samarbeid med komponisten Mette Nielsen resulterte i kvartettens debutalbum, "Frozen Moments," utgitt sommeren 2023.

Mens klassisk musik forblir deres primære fokus, har NOVO Quartet også utforsket spennende samarbeid med jazz- og popmusikere. Deres seneste prosjekt med tøymerket "UNIQLO" understreker deres engasjement i å utforske innovative og uventede kryssningsfelt mellom musikk og forskjellige andre kunstformer.
Et særligt kjennetegn ved NOVO Quartet er det sterke vennskapelige bånd i ensemblet, - gjensidig respekt, omsorg og humor definerer ikke kun den personlige kjemi mellem medlemmene, men også deres musikalske identitet og utstråling på scenen. Dette skinner klart frem i kvartettens opptredener, som er preget av en høy grad av samspill og dyp kontakt med musikken.

Sist oppdatert: 07/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt