Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Grieg in Bergen - Håkonshallen - SANDER TINGSTAD M/VENNER

Mer info

Kunstmusikken & Folkesjæla 

En konsert i skjæringspunktet mellom klassisk, folkemusikk og improvisasjon.

Sander Tingstad, violin
Berit Nordbakken, vocal
Frode Halti, akkordeon
Sebastian Molenaar, perkussion

1. DEL / PART 1
L. THORESEN (1949):
Fra naturens bok 

2. DEL / PART 2
Folkemusikk og improvisasjon

Sander Tingstad  er utdannet klassisk fiolinist med master fra Norges Musikkhøgskole, hvor han studerte med Harald Aadland, Terje Moe Hansen og Morten Carlsen. Han har erfaring på tvers av mange ulike sjangre, og solid bakgrunn som folkemusiker med junior norgesmestertittel på fele. Sander er en ivrig kammermusiker, og har spilt med noen av Norges fremste unge utøvere som Eivind Ringstad og Ludvig Gudim. Han har deltatt på en rekke kurs og mesterklasser i inn- og utland med musikere som Almita Vamos, Vilde Frang, Benjamin Schmid, Isabelle van Keulen, Hatto Beyerle, Lorenza Borrani, Emerson String Quartet, Takacs Quartet, Gringolts Quartet og Den Danske Strykekvartett. Sander har vært med å drifte egen konsertserie med kammermusikk i Oslo, og arrangert en rekke vellykkede konserter og turnéer rundt i landet. Han har mottatt flere priser og stipender, blant annet fra Aurora Music Competition og Norsk Tonekunstnersamfund. Sander Tingstad  jobber som fiolinist i Arktisk Filharmoni i Tromsø, og er i tillegg aktiv som kammermusiker og solist på tvers av flere ulike sjangre. Våren 2022 utga han sitt debutalbum Opphav på Simax Classics, som utforsker grensene mellom folkemusikk og klassisk, og som har fått strålende kritikker, og ble valgt ut som et av årets beste album i Klassekampen.

Berit Norbakken er en av Skandinavias mest allsidige sopraner. Hun behersker et repertoar som strekker seg fra barokk til samtidsmusikk, inkludert folkemusikk. Hun er stadig solist i oratorier og pasjoner og arbeider jevnlig med ledende ensembler, orkester og dirigenter i kjente konsertsaler over hele verden. For sine mange innspillinger høster hun strålende kritikker fra det internasjonale musikkmiljøet. Spesielt hennes innspilling av Arriagas vokalmusikk, sammen med BBC Philharmonic under ledelse av Juanjo Mena, har blitt særlig godt mottatt.. Norbakken har opptrådt i Sydney Opera House, Tokyo Opera City Concert Hall, May Festival Cincinnatti og i et høyt antall ulike konsertprogram over hele Europa. Som stipendiat gjennom Program for kunstnerisk utviklingsarbeid har hun i sitt doktorgradsarbeid jobbet tett med den svenske komponisten Karin Rehnqvist.

Frode Haltli  begynte å spille trekkspill som 7-åring. Han vant de neste årene en rekke nasjonale konkurranser. Haltli studerte ved Norges musikkhøgskole, videre ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium hvor han ble uteksaminert fra Solistklassen i 2000. I 2001 ble han kåret til Rikskonsertenes «Årets unge solist», og han mottok andre pris i International Gaudeamus Interpreters Competition 1999 i Nederland. De påfølgende årene etablerte han seg som internasjonal solist og kammermusiker. Han har vært solist med orkestre over hele verden, og opptrådt med samme selvfølgelighet på samtidsfestivaler i Warsawa, Witten og Huddersfield som på internasjonale kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler.  Han spiller jevnlig i trioen POING med saxofonist Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelin på kontrabass. Frode Haltli har vært med på en rekke transkulturelle prosjekter, og samarbeidet med folkemusikere som Gjermund Larsen, Unni Løvlid, Emilia Amper, Vegar Vårdal og Ragnhild Furebotten. Komponister som Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Rolf Wallin, Atli Ingólfsson, Jo Kondo og Sam Hayden har også skrevet verker spesielt til Haltli. Han har også selv virket som komponist, blant annet for flere teateroppsetninger, bestillingverket "Grenseskogen" (Osafestivalen 2015), to bestillingsverk for sitt eget ensemble Avant Folk (Riksscenen 2017 og Vossajazz 2019) 

Sebastian Molenaar. Allsidighet har alltid vært et av nøkkelordene for å beskrive hans personlighet, fra å bo i en husbåt i sentrum av Amsterdam til å være en skateboarder eller trommeslager i punk band. I 2005 flyttet han fra Nederland til Norge, og ved en tilfeldighet kom han i kontakt med et lokalt brassband og begynte å spille klassisk perkusjon i en alder av 18 år. Allerede i løpet av et år kom Sebastian in på Norges Musikkhøgskole, og tok senere master i orkesterperkusjon og pauker ved Konservatoriet i Amsterdam.  Siden 2020 er han solo paukist i Arktisk Filharmoni. Sebastian inviteres jevnlig til å spille med orkestre som Kammerorchester Basel, Kristiansand symfoniorkester, Netherlands Philharmonic Orchestra, Oslofilharmonien, Antwerp Symphony Orchestra, Wroclaw Philharmonic Orchestra, Gstaad Festival Orchestra og Kringkastingsorkesteret (KORK).  I 2022 fikk han tilbud om å bli ambassadør for Adams Musical Instruments. Sebastian jobber nå med et av sine egne prosjekter, Bodø BEAT International Percussion Festival, som ble gjennomført for første gang i mai 2022. 
 

Sist oppdatert: 06/20/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt