Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Grieg in Bergen - Håkonshallen - TRIO FELIX

Mer info

En aften med kraftfull kammermusikk og Tchaikowsky i hovedsetet 
Sigmund Eikeset, violinKrisztina Eikeset, celloTor Erik Seime Pettersen, piano

Program
Edvard Grieg (1843-1907) :                      Andante con moto, EG 116
Charles-Valentin Alkan (1813-1888) :      Piano trio in G minor, op. 30 
Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893):     Piano trio in A minor, op. 50

Fiolinisten Sigmund Eikeset har vært ansatt i Kristianand symfoniorkester siden 2010, og har tidligere også vært medlem av Ålesund strykekvartett. Under studietiden vikarierte han i Göteborgs Symfoniker, Göteborgsoperan, Kringkastingsorkesteret og Arktisk Filharmoni, hvor han fikk jobbe sammen med dirigenter som Herbert Blomstedt, Esa-Pekka Salonen og Neeme Järvi. Sammen med Simon Breyer, solohornist i Kristiansand symfoniorkester, har Eikeset grunnlagt ensemblet "Trio Velvet", som inviterer gjestepianister til å fremføre samtidsmusikk skrevet for fiolin, horn og klaver (en besetning som første gang ble brukt av Johannes Brahms i hans berømte horntrio). Sommeren 2023 medvirket han, sammen med sin kollega Stig Nordhagen (klarinettist i Kristiansand symfoniorkester), på et kammermusikkprosjekt i regi av prosjektet RoWay-NorMania, med til sammen 14 konserter i både Norge og Romania.
Sigmund har studert bachelor ved Norges musikkhøgskole og master i orkesterspill ved Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Cellisten Krisztina Eikeset frilanser som orkestermusiker ved Sveriges Radiosymfoniorkester i Stockholm, Den norske opera og ballett i Oslo, Stavanger symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester. Hun er en dedikert kammermusiker og spiller konserter med en rekke ulike ensembler. Hun er gjestecellist ved det nyetablerte norske ensemblet "Scandinavian Chamber Soloists", og sommeren 2022 var hun med på ensemblets turné til Danmark og Sverige i forbindelse med lanseringen av dets første plateinnspilling; "De 8 årstider - Piazzolla og Vivaldi".
Krisztina studerte ved Musikkakademiet "Gh. Dima" i Cluj-Napoca, Romania, ved Högskolan för Scen og Musik i Göteborg, og ved Universitetet i Stavanger. Hun har vært bosatt i Kristiansand siden 2010.

Pianisten Tor Erik Seime Pettersen har sin utdanning fra Griegakademiet i Bergen, Universitetet i Stavanger og Kungliga musikhögskolan i Stockholm, hvor han studerte hos bl.a. Audun Kayser, Håkon Austbø og Staffan Scheja.
Han er en ettertraktet solist, kammermusiker og akkompagnatør, med opptredener bak seg i en lang rekke land i Europa og i USA - selv om han i dag først fremst har sitt daglige virke her i Bergen og på vestlandet.
Tor Erik har opptrådt som solist med Bergen filharmoniske orkester (hvor han også regelmessig medvirker som orkesterpianist) og med mange av de norske elitekorpsene, og han har spilt en lang rekke konserter under bl.a. Festspillene i Bergen, Grieg in Bergen Festival og flere større festivaler både i Norge og i utlandet.

Tor Erik har vært ansatt som akkompagnatør ved både Griegakademiet og Universitetet i Stavanger, og han har jevnlig engasjementer for bl.a. Bergen nasjonale opera, Bergen filharmoniske kor, Norges musikkorps forbund og De unges orkesterforbund, og ellers en utstrakt frilansvirksomhet som utøver.
Han har også i en årrekke vært tilknyttet musikklinjene ved Langhaugen videregående skole og Bergen private gymnas.


                                              

Sist oppdatert: 07/14/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt