Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Grimstad Kulturhus

Grimstad filmklubb - Høsten 2016

  • Storgt. 33, Grimstad
  • 29. oktober 2016 - 29. desember 2016
  •  /  18:00
  • (5 Upcoming Dates)
Overview

Velkommen til Grimstad Filmklubb! To ganger i måneden kan du se film på kulturhus. Medlemsskapet koster 100 kroner i året, billettprisen er 50 kroner for alle ordinære visninger. Begge deler kjøper du i kiosken på Grimstad kulturhus.

Oppdatert informasjon og kontaktinfo finner du lettest på klubbens facebookside.

HØSTPROGRAMMET FOR 2016 

 

Bli skremt og forført av Blue Velvet! 

Tirsdag 13. september klokka 18.00

Det er i år 30 år siden David Lynch skremte og forførte publikum med Blue Velvet (1986), en film hvor regissøren byr på sin typiske marerittaktige atmosfære – både vakker og truende på en gang. Den unge Jeffrey finner et avkuttet menneskeøre og bestemmer seg for å undersøke mysteriet. Den beslutningen fører ham inn i en verden han ikke ante eksisterte under overflaten i småbyidyllen.

 

Filmkritikernes skjulte perler

23.-24. september. Fredag klokka 17-21. Lørdag klokka 11-15.

Kom og hør om de beste filmene, de som ingen har oppdaget ennå. VGs filmkritiker Jon Selås og NRKs filmkritiker Einar Guldvog Staalesen deler to av sine skjulte filmperler med oss. Vi får også høre historier fra et langt yrkesliv i filmens verden.

 

Der Blaue Engel – et kjærlighetsdrama. 

Tirsdag 11. oktober klokka 18.00

Professor Immanuel Rath (Emil Jannings) er gymnaslærer i en tysk småby. Han forelsker seg i sangerinnen «Lola-Lola» (Marlene Dietrich) som opptrer i nattklubben «Den blå engel». De innleder et forhold, men når det avsløres får professoren sparken. De to gifter seg, men i mangel av arbeid, finner professoren ingen annen mulighet enn at han må opptre som klovn.

 

Varm opp til Halloween med klassisk vampyrfilm!

Lørdag 29. oktober klokka 15.00

Som oppvarming til Halloween presenterer vi Werner Herzogs fantastiske Nosferatu: Phantom der Nacht (1979). Filmen er basert på romanen Dracula av Bram Stoker, og F.W Murnaus klassiske Nosferatu: eine Symphonie des Grauens fra 1922. Jonathan Harker blir sendt til Grev Drakula for å selge han en eiendom i Wismar. Etter å ha sett et bilde av Jonathans kone, tar han Jonathan til fange og flytter til hans hjemby for å spre skrekk og gru.

 

Politisk satire foran det amerikanske presidentvalget. Being there (1980)

Tirsdag 8. november kl. 18.00

Lett utviklingshemmede Mr. Chance har levd islolert hele livet. Livet utenfor huset og hagen kjenner han bare fra tv-skjermen. Men etter å ha blitt kastet ut av hjemmet sitt, snubler han inn i den amerikanske presidentens indre krets. Being there (på norsk, Velkommen Mr. Chance) er basert på en roman av Jerzy Kosinski. Peter Sellers gjør sin aller siste rolle i denne filmen, som er et lite mesterverk, spekket med tveegget satire over politikk og medier. PS. Gled dere også til en brasiliansk funky versjon av Richard Strauss!

 

Filmmaraton i tre farger! Kiéslowskis Tre farger

Lørdag 26. november.

Klokkeslett kommer senere Få med deg en hel dag med kvalitetsfilm, når filmklubben viser Tre farger – alle de tre filmene i Krzysztof Kieślowskis filmtriologi på én dag! Den polske regissørens mesterverk utgjør filmene Blå (1993), Hvit (1994) og Rød (1994). Filmene høstet en rekke priser, og Rød ble Oscar-nominert i kategoriene beste regi, beste cinematografi og beste originalmanus. De tre filmene er til en viss grad vevet inn i hverandre. Filmene har fått navn etter de tre fargene i det franske flagget: blått, hvitt og rødt. Og tematisk tar de også utgangspunkt i idealene til Den franske republikk, som er henholdsvis frihet (blå), likhet (hvit) og brorskap (rød).

 

Satirisk om kjernefamilien – Turist (2014). 

Tirsdag 13. desember klokka 18.00

Regissør Ruben Östlund, grimstadaktuell med kunstverket «Ruta», retter sitt satiriske blikk mot en kjernefamilie på ferie i Alpene, og etterspillet av en katastrofe (som aldri inntreffer). Hva skjer hvis en far kun redder seg selv når hele familien står i fare for å bli tatt av et snøskred? Alt ligger til rette for en tragisk komedie eller komisk tragedie, og ikke minst et nådeløst oppgjør med den skandinaviske folkesjelen.

 

Romjulsfilm – It’s a Wonderful Life 

Torsdag 29. desember kl. 18.00

Vi gleder oss til å vise juleklassikeren framfor noen – i år som i fjor – Frank Capras It’s a Wonderful Life i romjula! George Bailey blir mistenkt for underslag, og beskyldningene blir nesten ikke til å bære. Men både mennesker og en engel griper inn – og Bailey får hjelp til å se hvordan verden ville vært uten ham. En varm og humoristisk hyllest til enkeltmennesket og dets betydning.

 

  • Last Updated: 19.09.2016
  • Source: Grimstad Turistkontor
Dates
lørdag 29. oktober 2016

tirsdag 8. november 2016

lørdag 26. november 2016

tirsdag 13. desember 2016

torsdag 29. desember 2016

See All
Click to activate
Grimstad, Norway
The latitude and longitude
58° 20' 33" N / 8° 35' 26" E
Grimstad filmklubb - Høsten 2016
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad