VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark SKIEN

Guida sykkeltur med Gygra fra Skien til Lunde

Overview

Sykkeltur fra Skien til Lunde i Telemark. 6 mil gjennom kulturlandskap, dype skoger og småvann før landskapet åpner seg mot Telemarkskanalen. Siste etappen følger vi kanalen sine bredder oppover til Lunde. Her har vi også tid til en stopp på Ulefoss Hovedgaard og Slusemesterens kafe for et stykke eplekake med is!

Sykkelturen går i hovedsak etter grusveier med lite til ingen trafikk. Det er småkupert terreng med en del stigning undervegs. Det er to terrengparti på turen. Til sammen er disse på noen hundre meter, det går fint å trille gjennom disse eller sykle om du er vant til å håndtere terrengsykkel. Tidsmessig brukar vi dagen på turen, ca 5-7 timer.

Sykler
Du kan stille med egen sykkel eller leie sykkel. Gygra leier ut gode elsykler med dempegaffel framme og grusdekk som gjør motbakkene hyggelige! Det går fint å kombinere ved at noen i familien eller gruppa sykler på Elsykkel, mens de som vil pushe hardare tar vanlig sykkel.
Anbefaler terrengsykkel (hardtail primært) eller gravelsykkel til turen. Dersom hybrid bør det vere en som tåler litt grusveier og risting, en terrengsykkel med brede dekk og demper vil vere mer komfortabelt.

Leier du sykkel av Gygra står den klar før avreise og du trenger ikke frakte den med deg igjen ved ankomst Lunde.

Overnatting
Anbefaler å ta en overnatting i Skien slik at du er klar til start etter frokost og kaffe. Hotel Fritidsparken ved Skien fritidspark anbefales siden det er der vi startar sykkelturen. Her legger de også godt til rette for syklister. Ved ankomst Lunde anbefalar vi overnatting på Lunde Vandrerhjem med frokost dagen etter. Derfra kan du ta kanalbåten dagen etter ned igjen til Skien (sykler kan taes med på båten). Et tips om kvelden i Lunde er å spasere ned til Slusekroa for en middag som ligger helt inntil slusene.

Bagasje
Gygra kan frakte bagasjen til Lunde slik at den står klar ved ankomst om ønskelig og dere vil overnatte der. Da trenger dere kun en liten dagssekk med drikke og litt påfyll av energi.

Lunsj på turen
Gygra kan møte dere undervegs og gjøre klar en enkel friluftslunsj på turen. Selvsagt med kokekaffe og noe attåt! Alternativt kan man smøre niste og ta med, Hotell Fritidsparken legger til rette for å ta med niste.

Annen praktisk info
Gygra anbefaler nedre aldersgrense på 12 år for å delta på turen (for de yngste anbefaler vi da bruk av Elsykkel). Vi har sykler som passer barn ned mot 160 cm.

De som stille med egen sykkel bør ha med 1 reserveslange til egen sykkel og kjedelås som passer egen sykkel. Guiden som er med har kunnskaper til å skru sykkel, enkelt verktøy for nødreperasjoner og vil gjerne bistå om det er sykkeltrøbbel 
Hjelm er påbudt for alle og det er også påbudt å følge trafikkregler. Guiden tar ikke ansvar for den enkeltes sikkerhet på turen, men vil primært bidra med lokalkunnskap og som vegviser.

Priser
Guidet sykkeltur 1590,-/ pers (inkl bagasjetransport til Lunde)
Lunsj undervegs: 290,-/pers
Leie Elsykkel: 690,- (hjelm inkludert i leie)
Leie egnet terrengsykkel: 490,- (hjelm inkludert i leie)

10 % dersom flere enn ein bestiller sammen!

(priseksempel for 2 personer; full pakke med elsykkel, guiding og lunsj kr 4.626,- fullpris 5140,-)

Bli med oss på ein sykkeltur frå Skien og videre gjennom Solum og marka heilt opp til Lunde. For å gjøre det enkelt kan du møte oss ved Skien Fritidspark. Levere bagasjen til oss, få utdelt elsykkel og hjelm så er me klare til turen! Turen er veldig fin å kombinere med ei natt i Lunde og kanalbåten ned igjen til Skien neste dag (overnatting og kanalbåt er ikkje inkludert og må bookes seperat)!

Meld interesse her eller ring Rune på 41202406

  • Last Updated: 14.04.2021
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

lø. 5. juni 2021

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Guida sykkeltur med Gygra fra Skien til Lunde
Your Recently Viewed Pages