Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Guidet omvisning på Oscarsborg

Mer info

24. juni til 11. august: Omvisning hver dag kl. 12.30!

Bli med på en spennende vandring på Oscarsborg, og hør den innholdsrike historien fra 1640 og frem til i dag.

Det er mange viktige hendelser som har innvirket på hvorfor Oscarsborg festning ble bygget. Det er også spesielle grunner til at festningen ligger akkurat der den ligger og ser ut som den gjør. Og så er det nesten uforståelig at den fantastiske festningen var så godt som utdatert i løpet av bare noen få år!

Bli med på omvisning med en av våre autoriserte guider, så får du svar på alt dette. Du får også høre om senkningen av den tyske krysseren Blücher 9. april 1940, mens du står blant de enorme kanonene i Hovedbatteriet. Hva var oberst Eriksens dilemma? Hva var avgjørende i dette slaget?

Med våre guider kommer du også inn i selveste Torpedobatteriet, og står AKKURAT DER DET SKJEDDE! Håret reiser seg på armene når du forstår hva som foregikk her inne den dramatiske natten.

Hvor ligger vraket av Blücher i dag? Hva er jeteen og hvor er den? Hvorfor ble det flotte tårnet til festningen revet? Hva gjorde nazistene på Oscarsborg da de okkuperte festningen i 5 år?

Alt dette og mer til får du svar på under omvisningen. Våre meget kunnskapsrike guider gir deg en opplevelse du sent vil glemme.

Pris pr. person kr 200,-, barn under 12 år går gratis. Billett kan kjøpes SAMME DAG på våre nettsider eller med Vipps hos guiden.

Velkommen!

Sist oppdatert: 07/01/2024

Kilde: Visit Greater Oslo

Sider du nylig har besøkt