Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Guidet tur i Egersund kirke - byens signalbygg

Mer info

I sentrum av byen, vendt mot sjøen, troner vakre Egersund kirke. Bli med inn i kirken og bli kjent med historien til dette unike bygget.

Hit har folk kommet med båt, hest, til fots eller på andre måter for å feire gudstjenester og livets store begivenheter i mer enn 800 år. Å stige inn i dette bygget er å ta en reise tilbake i tid og fornemme slektenes tilhørighet til fellesskap og livsopplevelser.

Kirke med historie tilbake til 1200-tallet

Historien til kirken starter allerede på 1200-tallet. Kirken er omtalt i et pavelig brev fra 1292 som Ecclesia sancte Marie de Eikundasund. På begynnelsen av 1600-tallet var tilstanden slik at bygget måtte rives, og ny kirke ble bygget samme sted. Siden har kirken vært ombygd, påbygd og renovert, og har derfor spennende stilelementer fra flere epoker.

Se og hør historien om den vakre altertavlen fra 1607, den barokke prekestolen og de rikt dekorerte benkedørene. Hør om kongen som solgte kirken til private, om kongen som ville hente benkedørene til Sverige – og om det danske skipsmannskapet som forærte kirken en vakker sølvkanne som takk for at de ble reddet fra havsnød.

Flere guidede turer i kirken i løpet av juli

Vi ønsker velkommen til en spennende og interessant vandring i dette eldste og vakre signalbygget i hjertet av Egersund!

Det blir guidede turer: tirsdag- torsdag og lørdag i juli fra kl 12.00  (45 minutter) på norsk og engelsk

Møt ved kirken kl. 12.00

Betaling skjer ved oppmøte.

Pris pr per person er kr 100,-

Sist oppdatert: 06/27/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt