Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Halden Museum - Fayegården

Mer info

Halden Museum – Fayegården ligger idyllisk til ved Busterudparken i hjertet av Halden. Dette er et museum som forteller Halden og omegns historie gjennom skiftende utstillinger, arrangement og aktiviteter.

Utstillingen "Halden kan: fabrikker & folk" i Halden Museum – Fayegården hyller byens gründere og arbeidere som bygget en produktiv by på 1800- og 1900-tallet, med fokus på bomullspinneri, jernstøperi, skotøy- og reiseeffektindustri.

Bli med på reisen gjennom Jankens historie, fra Halden og tilbake.
På midten av 1800-tallet var Halden en by med et internasjonalt preg, med mange kontakter verden over. En ung haldenser studerte i Tyskland, hvor han forelsket seg. I 1868 ble han far til en jente ved navn Johanna Sofie, født under skyggen av Fredriksten festning. På begynnelsen av 1900-tallet ble hun i Stockholm kjent som Janken Wiel-Hansen. Janken var ikke bare en teaterentusiast, men også en idrettspioner med en egen stil som utfordret samtidens kjønnsnormer. Som fektemester og Stockholms D'Artagnan brøt hun med det konvensjonelle og ser ut til å ha blitt akseptert for den hun var.

Sist oppdatert: 06/24/2024

Kilde: Halden Turist

Sider du nylig har besøkt