Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger Sandnes

Hammer Race Stavanger

Overview

Det nye rittet Hammer Series i Stavanger og Sandnes, fredag 25. til søndag 27. mai følger like etter Tour des fjords 2018, som i 2018 går fra Lindesnes til Egersund. 

Hammer race Stavanger - nytt format!
Hammer er et innovativt nytt format utviklet av Velon og det internasjonale sportsmarkedsføringsselskapet, Infront Sports & Media. Organisert av Tour des Fjords AS under Hammer Series-konseptet, er Stavanger-arrangementet en del av en global rittserie som hvert år skal kåre verdens beste sykkellag. Hammer Stavanger vil tiltrekke seg minimum 10 UCI WorldTour-lag, hvorav minst fem av dem også vil delta i Tour des Fjords. Dette vil gi en ny dimensjon til proffsykling i Norge.

Hammer-konseptet består av tre ulike konkurranser i rundløyper som gjør det enda mer intenst og publikumsvennlig.
Fredag 25. mai 2018: Hammer CLIMB: 

Den første etappen består av en løype på 8,5 km som skal kjøres 10 ganger. Løypen har offisiell start i Sandnes der mål for klatreetappen blir på toppen av Skaarlia.

Lørdag 26. mai 2018: Hammer SPRINT
Spurtetappen på dag 2 består av en actionfylt 10 kilometersløype gjennom Stavanger sentrum og Eiganes. Her vil lagene kunne sikre seg poeng for hver gang de passerer målstreken ved Stavanger Forum Expo-området. Også denne løypen skal kjøres 10 ganger, så publikum vil ha mye å se frem til.

Søndag 27. mai 2018: Hammer CHASE
Den siste og avgjørende konkurransen er en lagtempo jaktstart. Løypen har start og mål ved Stavanger Forum, og passerer bl.a Hafrsfjord og Gandsfjord. De ulike startintervallene for lagene bestemmes av sammenlagt poengsum fra de to første dagene. Det første laget med fire ryttere over målstreken blir kåret som vinnerlaget av Hammer Stavanger.

Hammer Series knytter sykkelsporten nærmere fansen enn hva noe annet sykkelritt i Norge har gjort tidligere
Både for publikum langs løypa, så vel som for TV-publikummet. Kortere løyper, live-kameraer, løpsdata fra rytterne i løpet, sykkelfestival med pro-am, barneritt og familieritt er bare noen av fordelene som Hammer Series byr på. Og flere av verdens beste sykkellag inntar Stavanger siste helgen i mai neste år. Deriblant Team Sky, BMC Racing Team, Quick-Step Floors og Alexander Kristoff’s nye lag, UAE Team Emirates, som etter endt sesong takker for seg i Team Katusha-Alpecin.

«Hammer er et spennende konsept som også er nytt for meg» sier mannen som har vunnet Tour des Fjords flest ganger, Alexander Kristoff. «Jeg kjenner veiene i området godt. Alle de tre konkurransene ser ut til å passe meg veldig bra og klatringen ser ikke ut til å være for hard. Laget vårt vil være med å kjempe om seieren» forsikrer han.

Får status som 2.HC-ritt
Torsdag ble det bekreftet at Tour des Fjords 2018 får status som UCI 2.HC-ritt, som er den høyest rangerte kategorien for profesjonelle sykkelritt hos det internasjonale sykkelforbundet UCI. Hammer Stavanger får status som UCI 2.1-ritt. Som standard regel er dette den høyeste kategorien å starte i for nyetablerte ritt.

  • Last Updated: 28.11.2017
  • Source: Region Stavanger
Dates

fre 25. mai 2018 0:00 23:59

lør 26. mai 2018 0:00 23:59

søn 27. mai 2018 0:00 23:59

See All
Hammer Race Stavanger
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad