Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag RØROS

Hans Arne Vedlog - Alternative fotografiske fakta

  • Mørkstugata 3, Røros
  • +47 98601001
  • 9. oktober 2021 - 30. oktober 2021
  • (5 Upcoming Dates)
Overview

Hans Arne Vedlog er fotojournalist med hele verden som arbeidsfelt. Den anerkjente fotografen er fast ansatt i Dagbladet, og som en del av Dagbladets fotoredaksjon i over 30 år har Vedlog premier fra en rekke fotokonkurranser. Blant annet vant han «Årets Bilde» med et foto av Barack og Michelle Obama i 2009.
Vedlog er også mannen bak ideen til den store TV-sendte innsamlingsaksjonen under flyktningekrisen i 2015. Også den gangen var utgangspunktet et foto; en gråtende jente langs jernbanen mellom Ungarn og Serbia tente gnisten til støttekonserten.

Som fotojournalist arbeider Vedlog alltid faktabasert. Utstillingen hos Kunst og kaos derimot, er hans aller første hvor han tar skrittet i en helt annen retning. Under tittelen «Alternative fotografiske fakta» flytter han seg langt fra fotojournalistens faktabaserte hverdag. Her får publikum møte en helt annen side av fotografen enn den de møter i Dagbladets reportasjebilder.
Gjennom utstillingen «Alternative fotografiske fakta» ønsker Vedlog å gi et innblikk i fotografiets mange ansikter og de bortimot ubegrensede mulighetene som ligger i fotografiet som uttrykk. Samtidig er det en reise tilbake i tid til fotografens oppvekst. Her er egne sønner nå plassert samme sted som han selv tilbragte sine sommerdager i oppveksten.
«- Jeg har fått enormt store doser virkelighet opp gjennom årene. Som pressefotograf jobber jeg innenfor veldig strenge, nesten dogmatiske, rammer hvor oppgaven er å formidle et øyeblikks utsnitt av virkeligheten uten å legge til eller trekke fra noe,» forteller fotografen.
«- Som en kontrast til dette jobber jeg derfor her med en helt annen innfallsvinkel. Jeg har lagt bort det strenge reportasjebildet, og i stedet har jeg tatt andre bilder og krøllet fotografiet sammen for så å brette det ut, strekke det, vri det, vrenge det, for å se det fra et annet ståsted enn det åpenbare», sier han.
Vedlog er født i Namsos i 1962. I dag bor han i Asker, med helt nykjøpt hus og arbeidsverksted på Flatanger i Trøndelag.
Kunst og kaos sine kunder kjenner Vedlog gjennom kunstnerduoen Vedlog & Waterloo som i flere år har gitt personlige skildringer av Røroskua, og gjennom særegne portrettfoto av Iggy Pop, Patti Smith og Nick Cave.
...
Hans Arne Vedlogs fotoutstilling hos Kunst og kaos på Røros er en salgsutstilling og står til og med 31. oktober. Bildene vil også bli gjort tilgjengelig for salg på nett gjennom galleriet.

  • Last Updated: 06.10.2021
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

lø. 23. oktober 2021 11:00 15:00

ma. 25. oktober 2021 11:00 17:00

to. 28. oktober 2021 11:00 17:00

fr. 29. oktober 2021 11:00 17:00

lø. 30. oktober 2021 11:00 15:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Hans Arne Vedlog - Alternative fotografiske fakta
Your Recently Viewed Pages