Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Hans Majestet Kongens Garde

Mer info

Vi ønsker alle velkommen til Rakkestad stadion kl 17:00, gratis inngang og alle er velkomne til å se drill-og musikktroppen holde sin drillforestilling på stadion.
Så er dere velkomne til festkonsert i kulturhuset kl. 18:30
Billettpris kr 150
inkl. avgiftFakta
Hans Majestet 3. Gardekompani er en seremoniell enhet som fungerer ikke bare som Gardens, men også forsvarets og Norges ansikt utad. Kompaniet opptrer og presterer i både inn- og utland og er verdensledende innenfor militær eksersis. Består av tre tropper; drilltropp, musikktropp og signalkorps.
Musikkgardistene deltar mye på konserter, drilloppvisninger og parader i inn- og utland. Troppen består av ca 80 vernepliktige menn og kvinner. Et år i Hans Majestet Kongens Gardes 3. gardekompani er helt spesielt. I musikktropp er rekruttperioden en måned med mye sluttet orden og musikkøvelser hver dag. Deretter følger konsertsesongen i starten av desember, etter fullført debutkonsert. På nyåret gjennomføres den store festkonsert i Oslo konserthus. Sesongen varer til drillsesongen starter i månedsskifte mars/april.
Drilltroppen er en oppvisningsenhet i verdensklasse innenfor geværeksersis. Troppen består hvert år av ca. 40 vernepliktige som utover tjenesten spesialiserer seg til å kunne gjennomføre formasjonsdrill med og uten musikk. 
I drilltroppen er året litt annerledes enn hos musikktroppen. Søkere går gjennom et intervju og fysiske tester. De som anses å være gode nok blir tatt med for videre seleksjon på Huseby, hvor man fortsetter seleksjonen frem til nyttår. Når drilltroppen er satt, starter utdanningen for alvor med fokus på fysisk fostring, eksersis og grunnleggende soldatutdanning. Så følger drillsesongen med seremonioppdrag, gatedrill på 17. mai og oppdrag både i inn- og utland.
Velkommen for kjøp av billetter over disk hos Rakkestad kino og Rakkestad bibliotek i deres åpningstid
Foto: Sissel Vibeke Amundsen

Sist oppdatert: 07/18/2024

Kilde: Visit Indre Østfold

Sider du nylig har besøkt