Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Innherred Steinkjer

Hans Rotmo Vømmølbasen & Porcelen band

Overview

Hans Rotmo Vømmølbasen & Porcelen Band

Hans Rotmo Vømmølbasen & Porcelen Band 45 år etter debutskiva «Vømmøl'n», og 35 år etter «Vømmølåret» kommer Hans Rotmo ut et nytt Vømmøl-album som slippes 1.juni. I den anledning er Vømmølbasen & Porcelen Band turnéklare og vil spre glede med nye og klassiske vømmøl låter. Det blir et ny-sammensatt Vømmølband som går i studio for å spille inn det fjerde Vømmøl-albumet. Albumet vil ha samme utgangspunkt som den tredje plata; Vømmølåret. Her tok Rotmo for seg Vømmøldalen slik den så ut 10 år etter at den ble kjent. Nå, 35 år senere, gjør han det samme og gir dere svaret på hva som har skjedd i og med Vømmøldalen og Porcelenstrand siden sist. Og, Rotmo lover folket nettopp hva de tenger; gla'musikk med artige tekster Vømmøl Spellmannslag oppnådde enorm suksess på 70-tallet med sine fengende viser og sitt smittende humør. Midt i en tid dominert av engelsk pop, erobret Vømmøl landet med sanger om arbeiderkamp, undertrykking og streik, fremført på den bredeste dialekt. Gruppen viste publikum hvor bra norsk musikk kunne være, samtidig som den minnet folk om at vårt velferdssamfunn også har sine skyggesider. Primus motor for Vømmøl Spellmannslag var Hans Rotmo. Han ønsket å videreføre og fornye folkemusikken på dens egne premisser, og lot seg inspirere av det som for ham og mange andre er vår tids folkemusikk – rock. Gruppen var første satsing fra plateselskapet Mai, hvis manifest var å formidle «Norsk, folkelig og progressiv musikk». Rotmo laget seg et eget instrument han kalte lurk, bestående av en to meter lang seljestokk med en støvel nederst og et cymbal på midten. Lurken ble varemerket for Vømmøl Spellmannslag.

Porcelen Band består av følgende musikere:

Bass: Lars Erik Fisknes - Har spilt og turnert inn og utland med bl.a bluesgitaristen Peer Gynt og Nilsen Aalberg show. Mye brukt teater og studiobassist i Trøndelag. 

Trommer: Tony Waade - Har produsert og spilt på hundrevis av plateinnspillinger. Har turnert og vært orkesterleder i teater og tv sammenhenger, lokalt og nasjonalt. Ref.: Stephen Ackles, Nilsen Aalberg show. Skei og PT. 

Gitarer: Arild Moe - Har spilt hundrevis av jobber med Gluntan, Creedence night. 

Fele : Torfinn Hofstad - Har reist med Vømmølgutan og diverse folkemusikkprosjekt. Mye brukt teatermusiker i Trøndelags regionen. 

Trekkspill: Morten Fornes - frilans musiker med hundrevis av spillejobber ibagasjen. En meget erfaren trøndersk musiker.

 

Kjøp billetter her

  • Last Updated: 05.06.2019
  • Source: Innherred Reiseliv
Dates

lø. 5. oktober 2019 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Hans Rotmo Vømmølbasen & Porcelen band
Your Recently Viewed Pages