Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Haugalandet Tysvær

Havboka Riksteatret

  • Tysværtunet Kulturhus, Aksdalsvegen 157, Aksdal
  • +47 52757500
  • 2. april 2019
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Når mennesket gråter er tårene salte. Kjem også vi fra havet?
Riksteatret har laga teater av boksuksessen "Havboka"

I en liten båt langt ute på Vestfjorden sit forfatteren og hans ven. Under dei, langt nede i havdjupet har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken dei to har bestemt seg for å fanga - eit uhyre som kan være meir en fem hundre år gammalt, og som i mangt er mennesket overlegent. Kva slags møte blir dette?

Det er utgangspunktet for boksuksessen Havboka.

Frå si havn på den vesle øya Skrova i Lofoten utforskar Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har eit rikt stoff å ta av, frå sagn, myter og gamle krønikar, til reiseskildringar, vitenskapelige skrifter og diktning fra fleire kulturar. Resultatet er ei blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt ei rekke prisar og fått fantastiske kritikkar verda over. Boka er lest av nærmere 100 000 nordmenn, og er oversatt til 30 språk.

For oss som bur her i dette kyst-landet har havet ei heilt eiga meining, og for Strøksnes blir det ei ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordas s overflate er dekka av saltvann - kvifor kaller vi ikkje helle kloden vår for Havet?

Når Riksteatret og Nationaltheatret nå går saman om å gjere Havboka til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi. På Nationaltheatret har han ei rekkje navngjetne dramatiseringer bak seg, og på Riksteatret gjorde han nyleg stor suksess med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds Min kamp.

På scena står Nationaltheatret sin skodeepelar Jan Sælid – der han skal gi skikkelse til både menneske og håkjerring!


Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret

  • Last Updated: 05.11.2018
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

ti. 2. april 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Havboka Riksteatret
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad